Chiliodling och morotssådd

Nu så! Äntligen, äntligen, äntligen. Idag är det premiär för vår podcast Två odlare emellan. Tjoho!

Det känns lite som om jag fått nytt bränsle odlingsmässigt. Samtalen med Johannes Wätterbäck i podcasten Två odlare emellan är så roliga. Jag får massor av nya idéer och funderar över saker som jag kanske inte tidigare ägnat så mycket tid. Det är verkligen lyxigt att göra den här podden tillsammans!

I vårt första avsnitt gör jag mitt livs första chiliprovning och försöker ta reda på vad chilin behöver för att gro bäst. Och så ger vi bägge två tips på chili som kan ge bra skörd på friland.

 
 

Hoppas du gillar vår podd! Säga gärna något om vad du tycker och tipsa andra odlingsintresserade om Två odlare emellan. Följ oss gärna på Facebook också för att inte missa något. Nästa vecka är vi tillbaka med ett nytt avsnitt. Då handlar det om startdatum och vad vi ägnar oss åt alldeles i början av ett nytt år.

Johannes Wätterbäck följer du på bloggen Farbror Grön. De är också han som tagit bilden av de blandade röda chilifrukterna överst i inlägget.
Sponsorer till veckans avsnitt är Sneckenströms Ekohandel och Gjordnära Tunnelväxthus.
/Sara Bäckmo

27. december 2016

4 svar till “Chiliodling och morotssådd”

 1. Heidi Gråwe skriver:

  Jeg har dyrket på dette viset i to år nå, og aldri tidligere hatt så bra avling.

 2. Lisa Runeqvist skriver:

  God fortsättning!
  Jag har inte odlat chili men paprika. Så jag ska lyssna på er och se om det blir chiliodling nästa år. Hoppas ni kommer att prata om paprika också.
  Hälsningar Lisa

 3. Barbro Lind skriver:

  Ha ha! Lyssnar på er trevliga podd. Jag är lite språkpolis så jag tyckte det var festligt med er diskussion om uttalet av "chili". Faktum är att det korrekta uttalet av chili är "chili" precis som det stavas. Inte chilli med kort i-ljud. Uttalet med kort i-ljud kommer från det stora landet i väster har jag hört av andra språkpoliser. Jag är dock inte så mycket språkpolis så att jag lider av att stor del av svenska folket uttalar fel. Roligt bara att ni tog upp det. Gillar verkligen allt du gör!

 4. Barbro Lind skriver:

  Jag vill korrigera mig. Det är inte så att stor del av svenska folket uttalar ordet chili "fel" när de säger ordet med kort i- ljud. Men de uttalar det inte på svenska. Ordet har inte svenskt ursprung så det är inget att säga om det. Men på svenska uttalades ordet, då chili gjorde entré i vårt land för kanske femtio år sedan, med långt i-ljud. Nu uttalas det allt oftare och av allt fler med kort i- ljud. Inget problem i sig som jag ser det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *