Som små härliga pajer med extra lyx radar de upp sig i ugnen. Testa det här läckra receptet nu i advent, med kanel och mandelmassa sjunger äpplena av julstämning.
Supergoda saffransskorpor, eller biscottis, med pumpakärnor att duka fram till julfikat. Gula och knapriga – nästan beroendeframkallande!
Vinterns guld är jordärtskockorna. Med mjuk och härlig smak gör de sig fint i gratängen, som tillsammans med en enkel sallad är en middag bara i sig.
Värmande len soppa med smörstekt svamp som smakar härliga skogsturer. Det är en riktig höjdare på hösten och vintern, det!
Höstmat! Pytt går fint att göra året om men med svamp från skogen (eller affären) och välvuxna rotsaker smakar det mustigt och värmande sent på säsongen.
En god och lättlagad vegetarisk rätt av rödbetor, purjolök och vitlök kryddad med timjan, citron och chili. Smaskigt för både öga och gom!
Jag uppskattar min rosenkvitten-buske i min trädgård på berget väldigt mycket. Jag plockar de väldoftande frukterna, lägger dem på ett fat i köket och njuter av doften! Sedan kokar jag den godaste av marmelader på dem.
Mustig, fruktig limpa som är enkel att variera och passar särskilt fint till en god ost. Gör testunden till något att längta efter!
Den här ljuvliga gelén av rosenkvitten kallas för kvittenost, kvittenpastej och membrillo är fantastiskt god att servera till ostbrickan.
Den godaste äppelmusten gör jag själv, gärna från mogen fallfrukt som lämnat trädet för egen maskin.
Fläderbärskapris - ett läckert tillbehör till både pizza, pasta eller i en sallad. Vilken känsla att servera egenodlad kapris!
Årets första äppelpaj görs på Transparente Blanche från min barndoms trädgård på Styrsö. Gärna med en klick hemgjord vaniljsås till!