Ångkokt kålsallad

Här är en enkel och god sallad av kål. Ångkoka de kålblad du har till hands och ge extra smak med örter och stenbitsrom. Passar året om!

En härlig sallad av kål med knallröd stenbitsrom till.
Ingredienser
  • kålblad
  • dill
  • salladslök
  • olja
  • balsamvinäger (gärna vit)
  • citronsaft
  • örtsalt
  • stenbitsrom eller kapris
  • eventuellt chips av palsternacka, potatis eller rödbeta

Det här receptet är ett läsarbidrag från Camilla Jansson. Camilla skriver: "Mitt bästa och nyaste recept är på en sallad av kål. Jag har testat både spetskål och savojkål. En stor favorit även för sambon som inte äter så mycket grönsaker."

Tack för ett bra recept Camilla!

Gör så här:
Ångkoka blad från kål.
Tillsätt mycket dill och salladslök.
Häll över en citronvinegrette på olja, balsamvinäger (gärna vit), saft av citron och örtsalt.
Klicka över stenbitsrom för sältan (går även bra med kapris) och gärna lite chips av palsternacka, potatis eller rödbeta.

Ät som enkel lunch med ett gott bröd eller servera som sidorätt.

 

Recept: Camilla Jansson
Foto: Maria Fors Östberg

 

En härlig sallad av kål med knallröd stenbitsrom till.

2 svar till “Ångkokt kålsallad”

  1. nyfiqen skriver:

    Så kul att ni gillar!

  2. Carl-Johan Bachofner skriver:

    Hur ångkokar du/man?

Lämna ett svar till Carl-Johan Bachofner Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *