Stäng menyn

Blomkålsgryta med smak av curry

En krämig blomkålsgryta med curry och chili är en lättlagad måltid som lyfter smaklökarna. Blomkålen är basen och utöver den tager man vad man haver uti trädgårdsskafferiet.

En gyllene currygryta med blomkål och amdra färska grönsaker från trädgårdslandet.
Ingredienser
  • smör att steka i
  • 1 blomkålshuvud
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • torkad chili efter smak
  • 1 squash
  • 1 paprika
  • broccoli
  • brytbönor
  • 3 dl grädde
  • 2 dl crème fraîche
  • curry
  • salt och peppar
 

Det här receptet på en mustig, currydoftande blomkålsgryta kommer från Ellen Norrby - ett av vinnarrecepten i vår recepttävling. Ellen skriver: "Vi gör just nu en blomkålscurrygryta ganska ofta. En gryta som det kan åka ner lite allt möjligt i beroende på vad som finns att tillgå i köksträdgården. Vi har även haft i brytbönor, broccoli, valnötter från en kompis träd och sockerärter med mumsigt resultat."

Tack Ellen för detta smakrika recept! Vi valde att ta med lite broccoli och brytbönor i receptet.

Gör så här:
Dela upp blomkålshuvud och broccoli i små buketter.
Finhacka lök och vitlök.
Fräs blomkål, lök, vitlök, paprika, squash, broccoli,  bönor och chili i smör i en gryta.
TIllsätt matlagningsrädde och crème fraîche.
Krydda med salt, svartpeppar och curry efter tycke och smak.
Låt allt puttra samman i 5-10 minuter.

Servera gärna grytan med hembakat naanbröd med smält vitlökssmör och flingsalt på.

Recept: Ellen Norrby
Foto: Maria Fors Östberg

En gyllene currygryta med blomkål och amdra färska grönsaker från trädgårdslandet.

6 svar till “Blomkålsgryta med smak av curry”

  1. Det ser verkligen gott ut. Det blir en bra start på min vegetariska vecka som jag ska ha nu.

  2. Lilian Ejderlen skriver:

    Tack för receptet.

    Det kom i en passande tid då jag måste lära mig äta mer grönsaker, dagligen. Jag kanske lägger till en hemmagjord pannbiff av Icas ekologiska sort (smakar kött).

  3. Ingrid Widerberg skriver:

    Ser smaskigt ut!

  4. Ingeborg Møller skriver:

    Den opskrift må jeg prøve.

  5. Karin Bergström skriver:

    Wow! Ser både god och nyttig ut! Ser hur det kryllar av vitaminer och mineraler. Denna kände jag att jag ville göra på en gång! Jag åker och handlar och testar! Tack för inspiration till en god fredags middag!😍❤

  6. Lia Utterheim skriver:

    Vi gjorde den igår, med blomkål, squash, chili, kinesisk gräslök, vitlök, paprikor och grönkål (och ingen curry) och det var så vansinnigt gott! Man tager vad man haver, idag tänkte jag gör en ny omgång med champinjoner!

Lämna ett svar till Lilly Kristensen Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *