Friterade squash-chips

Förr eller senare finns det för mycket squash i landen. Och i köket. Prova att fritera chips! Det här älskar mina barn, alla fyra. Och ja, vi vuxna tycker det är mer än gott vi med.

Ingredienser
  • squash
  • rapsolja
  • salt

Just squash har blivit en riktig hit hos hela familjen. Senast idag friterade jag hela tre ganska stora, men inte övermogna, frukter. Mycket gott!

Gör så här
Hyvla eller skär squash tunt, gärna på mandolin.
Lägg skivorna på en kökshandduk eller papper som suger upp en del av fruktens vätska.
Värm olja i fritös eller i panna på spisen till cirka 180 grader.
Lägg i squash-skivorna och fritera i några minuter. Vänd gärna skivorna efter ett tag.
Lyft upp skivorna och låt rinna av på hushållspapper.
Salta.

Tips. Fyll inte upp oljan med mycket grönsaker på en gång utan fritera lite i taget, annars kyls oljan ner och resultatet blir sämre. Glöm inte att ha ett lock i närheten om oljan skulle bli för het och fatta eld. Och akta så ingen bränner sig!

På precis samma sätt kan andra grönsaker, som aubergine, rotsaker och fänkål friteras.

Lycka till!

Recept: Sara Bäckmo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *