Gråärt som snacks

Lättstekta gråärter blir ett sanslöst gott tilltugg och enkelt att tillaga!

Läckra gråärter stekta i ramslöksolja
ingredienser
  • färska hela gråärter
  • en god olja, till exempel ramslöksolja
  • gourmetsalt

Gråärt är en svensk klassisk kulturarvssort med många användningsområden. Den kan ätas som en vanlig sockerärta, och det här sättet att äta dem på är något av det godaste jag vet. Färska baljor som snacks – godare än lördagsgodis och kan ätas alla dagar i veckan!

 

Gör så här:
Stek ärterna hela i olja.
Strössla gourmetsalt över.
Ät och njut!

Dessa stektes i en god ramslöksolja men det går bra med vilken god olja som helst.

Ärterna kan ätas varma som kalla. Ta in hela baljan i munnen och dra ut ärterna med tänderna. Beroendeframkallande gott!

Recept: Sara Bäckmo
Foto: Maria Fors Östberg

Läckra gråärter stekta i ramslöksolja.

5 svar till “Gråärt som snacks”

  1. Nina Liljedahl skriver:

    Jag kommer definitivt att odla gråärtor nästa år. Jag är galet nyfiken på hur det här smakar. Det låter ljuvligt gott!

  2. Anny Ulstein skriver:

    Hva er gråert?

  3. Frida L skriver:

    Äter man själva skidan i denna anrättning eller bara ärtorna inuti?

  4. villaglantan skriver:

    Vilken sort gråärt odlade du?
    Runobergs har/hade Solberga
    /Elisabeth

  5. Maria Yngerlöv skriver:

    Jag odlar gråärt i år och de börjar mogna nu, det här måste jag testa! 👍🙂

Lämna ett svar till Frida L Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *