01. maj 2020

Guacamole på spenat

Det här är en röra, snarlik guacamole, som vi använder till tacos. Klimatsmart så det visslar om det.

En skål med vacker grön röra gjord på spenat.
ingredienser
  • spenatstjälkar
  • rapsolja
  • citron
  • salt

Med all spenat jag odlar blir det en hel del spenatstjälkar över, de som är för grova att tillagas eller frysas tillsammans med bladen. I den här röran använder jag bara stjälkarna, men du som har blad över kan förstås använda dem.

Gör så här:
Mixa färska spenatstjälkar med lite rapsolja och citronsaft. Smaka av med salt.

Röran är god att använda till tacos, som dip till grönsaker, knäckebröd eller kex, eller som dressing till sallad.

 

Recept: Sara Bäckmo
Foto: Maria Strömberg Bååth

3 svar till “Guacamole på spenat”

  1. Malin skriver:

    Detta blev jag verkligen sugen på att testa efter att ha hört ditt fantastiskt inspirerande sommarprat.
    Men en fråga: menar du den lilla stjälken på bladen eller den ”stora stjälken spenatbladen växer på?
    Tack för alla inspo du ger.
    Mvh
    Malin

  2. Jenny skriver:

    Det här lät som en utmärkt ersättning till guacamole, så jag provade. Men även jag blev osäker på vilka stjälkar som skulle användas. Provade att ta den stora stammen och fick en trådig ljusgrön smet. Smaken blev god men konsistensen inget vidare.
    Hur mycket olja ska man ha i?
    Jag hade ca 1 msk.

  3. Lina skriver:

    Malin, du vill förstås ha svar från Sara, men jag kan dela min erfarenhet. Jag satte glatt stavmixern i stora delar av min förvuxna spenat. Jag borde tänkt på att sådant som är trådigt och träigt är det även efter mixning, så nästa gång smakar jag mig fram till vilka stjälkar som får gå med. Men efter att ha pressat massan genom en sil fick jag en dressing!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *