Stäng menyn

Inlagd gurka med ättika

Testa ett superenkelt recept på inlagd gurka, även kallad ättiksgurka eller västeråsgurka.

God smörgåsgurka i konserveringsglas
Ingredienser
  • 1/2 kg västeråsgurka grovt skivad
  • 1 dl ättikssprit 12%
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 2 msk salt (drygt)
  • 5-6 dillkronor
  • 2 skivade vitlöksklyftor

Det behöver verkligen inte vara svårare än så! Det perfekta tillbehöret till alla möjliga rätter för både vardag och fest, färdigt i ett nafs. Du kan lika gärna lägga inlagd gurka på köttbullsmackan som på middagstallriken!

 

Mer från Skillnadens Trädgård

Bli medlem på Sarabackmo.se för att få tillgång till längre artiklar, trädgårdsguider och särskilda erbjudanden från Skillnadens Trädgård.

Om du gillade det här receptet på inlagd gurka kan du hitta liknande på samma ämne genom att använda sökrutan högst upp i vänster hörn på startsidan och skriva in det du är intresserad av att läsa mer om. Du kan också hitta mängder av andra spännande artiklar på startsidan under rubriken "lästips". Här har jag samlat några av mina favoriter de senaste åren!

Glöm inte att titta förbi min webbutik när du ändå är inne på hemsidan. Här kan du till exempel hitta alla mina utgivna böcker. Du finner webbutiken här.

Det finns så klart också massor av nyttiga råd om trädgård och odling på min YouTube-kanal. Där kan du till exempel se hela videoserier om allt från att starta sin första trädgård till hur man tar hand om sin skörd på bästa sätt. Eller för den delen riktiga djupdykningar i en speciell grönsak, frukt eller bärsort som är särskilt intressant för säsongen. Kolla in min YouTube-kanal här!

 

 

Recept på inlagd gurka: Ingegerd Norberg
Foto: Maria Fors Östberg

 

 

God inlagd gurka i konserveringsglas

8 svar till “Inlagd gurka med ättika”

  1. Lars-Gunnar Frisk skriver:

    Tack för ett enkelt recept!

    Men hur länge behöver gurkorna stå i lagen innan de är färdiga att äta?

  2. tofta.design skriver:

    3-4 veckor svalt o mörkt helst i kylskåp

  3. Karin S skriver:

    Någon som har koll på hållbarheten i den här typen av inläggningar?

    • Anette högberg skriver:

      Har liknande recept och dom håller länge om dom får stå i kylskåpet.
      Dom håller minst till nyåret, men när våren kommer så tycker jag dom tappar något i spänst, men smaken är fortfarande god. Åt min sista burk från förra året för 2 månader sedan.

  4. Anders Österholm skriver:

    Superenkelt , väldigt gott helt enkelt .

  5. Karin Vesterberg skriver:

    Fungerar receptet lika bra med slanggurka?

    • Fredrik Mejhammar skriver:

      Ja det gör det, det har jag gjort många ggr ;). Ett tips, är att kolla på utländska livsmedelsbutiker, där brukar dom ha smågurkor liknande Västeråsgurkor året om, bruka kosta allt mellan 20 kr - 40 kr/kg. 😉
      Sen skulle jag rekommendera att ha i gula senapsfrön i burkarna, 2 -3 msk om det är en stor burk ;).

  6. Liselotte Ågren skriver:

    Så himla god gurka gör den när mina gurkor är färdiga . Alla som smakar på den inlagda gurka tycker den är så god

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *