12. juli 2019
Knaperstekt libbsticka
Gör ett läckert crunch till maten av din libbsticka. Passar utmärkt att strössla över de flesta rätter som behöver något extra smakrikt!

Ingredienser
- stjälkar av libbsticka
- olivolja
- salt
Libbsticka är mycket smakrik och inget man direkt äter stora mängder av. De knaperstekta bitarna av libbsticka är ett gott snacks innan maten eller tillbehör till såväl kött som fisk.
Gör så här:
Dela stjälkarna på längden först och skär sedan i cirka tre centimeter långa bitar, gärna lite på snedden.
Hetta upp ganska mycket olivolja i en stekpanna och stek libbstickan i het panna så den blir krispig.
Lägg att rinna av på ett hushållspapper innan du lägger upp på ett fat och saltar.
Recept: Sara Bäckmo
Foto: Maria Fors Östberg

Häftigt! Det ska jag testa! Måste bara skaffa en libbsticka först! Hade en, men den försvann...!?!
Låter intressant. Har libbsticka men inte kommit på så många användningsområden.
Var kan man köpa libbsticka?
Tips! Frön som krydda. Själv el i blandning m andra örter...
Måste prövas. Undrar alltid hur vi kan använda denna kraftigt växande ört.