Lammfärsröra med bönor och fetaost

Vi äter gärna lamm till grönsakerna hemma hos oss. I det här receptet kombinerar jag lammfärs, bönor och fetaost. RIktigt smarrigt!

Läcker lammfärsröra med härligt mustigt brunt bröd.
Ingredienser
  • lammfärs
  • 1-2 pkt fetaost
  • 1 purjolök
  • kokta vita bönor
  • kalvfond

Den här rätten är enkel att modifiera efter säsong. Vi har till exempel använt gröna brytbönor, bondbönor och brysselkål istället för vita bönor med absolut ljuvligt resultat.

Gör så här:
Skär purjolöken i kvartar på längden och därefter i centimeterstora bitar.
Fräs lammfärsen i smör med en slatt olivolja i.
Lägg i purjolöken och låt puttra med en stund.
Lägg i tärnad fetaost och bönor.
Häll på lite kalvfond och en bottenskyla vatten.
Låt koka ihop i pannan några minuter.

Servera röran som den är med bröd, kanske en enkel yoghurtsås och god sallad.

 

Recept: Sara Bäckmo
Foto: Maria Fors Östberg

 

Läcker lammfärsröra med härligt mustigt brunt bröd.

8 svar till “Lammfärsröra med bönor och fetaost”

  1. Angela skriver:

    Brödet ser jättefint ut!

  2. nyfiqen skriver:

    Detta ska jag testa men har dåligt med lammfärs så det får bli någon annan färs. Men jag undrar vad bettenskyla vatten är?

  3. Katinka skriver:

    Vi gillar också lamm och äter det ofta. Fast aldrig utan timjan eller oregano och vitlök. Vita bönor i färsen låter som en bra ide! Går nog lika bra med mjukkokta kidneybönor. Kul med dina recept, de inspirerar!

  4. Pia skriver:

    Det var en supergod rätt! ?

  5. svarta kranar skriver:

    Det blev jätt gott:)

  6. Carin skriver:

    Ingen kryddning av färsen alls?

  7. Annelie skriver:

    Mycket god rätt, har blivit en favorit, till mig lagar jag den med beyond meat vegetarisk färs och familjen får lammfärs. Alla nöjda och glada!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *