Lammfärsröra med bönor och fetaost
Vi äter gärna lamm till grönsakerna hemma hos oss. I det här receptet kombinerar jag lammfärs, bönor och fetaost. RIktigt smarrigt!

Ingredienser
- lammfärs
- 1-2 pkt fetaost
- 1 purjolök
- kokta vita bönor
- kalvfond
Den här rätten är enkel att modifiera efter säsong. Vi har till exempel använt gröna brytbönor, bondbönor och brysselkål istället för vita bönor med absolut ljuvligt resultat.
Gör så här:
Skär purjolöken i kvartar på längden och därefter i centimeterstora bitar.
Fräs lammfärsen i smör med en slatt olivolja i.
Lägg i purjolöken och låt puttra med en stund.
Lägg i tärnad fetaost och bönor.
Häll på lite kalvfond och en bottenskyla vatten.
Låt koka ihop i pannan några minuter.
Servera röran som den är med bröd, kanske en enkel yoghurtsås och god sallad.
Recept: Sara Bäckmo
Foto: Maria Fors Östberg

Brödet ser jättefint ut!
Detta ska jag testa men har dåligt med lammfärs så det får bli någon annan färs. Men jag undrar vad bettenskyla vatten är?
Bara en liten slatt vatten i botten =)
Vi gillar också lamm och äter det ofta. Fast aldrig utan timjan eller oregano och vitlök. Vita bönor i färsen låter som en bra ide! Går nog lika bra med mjukkokta kidneybönor. Kul med dina recept, de inspirerar!
Det var en supergod rätt! ?
Det blev jätt gott:)
Ingen kryddning av färsen alls?
Mycket god rätt, har blivit en favorit, till mig lagar jag den med beyond meat vegetarisk färs och familjen får lammfärs. Alla nöjda och glada!