Röra på bondbönor

Bondbönor är en supergrönsak. Den här röran är god som pålägg, dipp eller smaksättare i sallader.

En uppläggning med grön röra av bondbönor och nybakt bröd.
ingredienser
  • 5 dl färska eller frysta bondbönor
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½-1 dl olivolja
  • salt

I den egna trädgården kan bondbönor ge stor och användbar skörd. Jag fryser merparten av bönorna för att använda under vintern i matlagningen. Den här röran är en av mina favoriter.

Gör så här:
Pilla de färska bönorna ur sin balja, men skalet runt varje enskild böna behöver inte tas bort. Koka bönorna hastigt i lätt saltat vatten och skölj sedan kallt. Bönorna ska inte vara helt mjuka. Frysta bönor behöver endast tinas.
Mixa bönor tillsammans med olja, vitlök och salt till en grovkornig smet.

Ett tips är att blanda röran med mer olivolja för att få en dressing som är god till pastasallad eller andra matiga sallader.

 

Recept: Sara Bäckmo
Foto: Maria Strömberg Bååth

3 svar till “Röra på bondbönor”

  1. Josefine skriver:

    Den är supergod att göra på frysta ärtor med! ?

  2. T Eva Ch Isacsson skriver:

    Jag har för mig att det är viktigt att koka bönorna ordentligt!?

  3. Sofi skriver:

    Tack för alla fina tips!
    Förstår jag dig rätt, du fryser bondbönorna råa?

Lämna ett svar till T Eva Ch Isacsson Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *