Stäng menyn

Snabb rödbetssallad

Det är roligt att göra röror med rödbetor - de får alltid så fantastisk färg! Dessutom smakar det gott, mustigt och i det här receptet även syrligt av äpple.

Läcker rödbetsröra som blir knallrosa i färgen.
Ingredienser
  • färska rödbetor
  • äpple
  • cremé frache
  • senap
  • svartpeppar
  • örtsalt
  • persilja

Det här receptet är ett läsarbidrag från Maj-Britt Lind. Tack för detta enkla och goda recept Maj-Britt! Jag tror att det passar utmärkt till många rätter med kött eller fågel, eller för all del grönsaksrätter där det behövs något mer med sötma och syra.

Gör så här:
Riv önskad mängd färska rödbetor och samma mängd äpple.
Tillsätt cremé fraiche (går också med vegetarisk variant), krydda med lite senap, svartpeppar och örtsalt.
Blanda i massor av hackad persilja (gärna slätbladig).

 

Recept: Maj-Britt Lind
Foto: Maria Fors Östberg

 

Läcker rödbetsröra som blir knallrosa i färgen.

4 svar till “Snabb rödbetssallad”

  1. Gerd Mellberg skriver:

    Är det råa rödbetor som gäller här?

  2. Ulrica skriver:

    Jag har gjort en liknande variant på förvällda/frysta rödbetor. Men med en liten klick majonnäs i också. Egengjord på en äggula, olja, senap, kryddor eller köpt majonäs. Mums!!!! 👍

  3. Ingeborg Møller skriver:

    En kogt eller endnu bedre en bagt rødbede, der gnubbes fri for skræl smager fantastisk. Skær den, dem, i mindre stykker, drys med flagesalt og lidt friskkværnet peber, skær hvidløg ganske tyndt over rødbederne, top med bredbladet persille og reven skal af en økologisk citron. Rør eller ryst i et syltetøjsglas med låg denne dressing: saft af citronen, lidt sherryvineddike, lidt mere olivenolie og gerne en lille tsk. dijonsennep.
    En skøn forret, og vinterens rødbeder er også gode her.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *