02. december 2019
Snabb rödbetssallad
Det är roligt att göra röror med rödbetor - de får alltid så fantastisk färg! Dessutom smakar det gott, mustigt och i det här receptet även syrligt av äpple.

Ingredienser
- färska rödbetor
- äpple
- cremé frache
- senap
- svartpeppar
- örtsalt
- persilja
Det här receptet är ett läsarbidrag från Maj-Britt Lind. Tack för detta enkla och goda recept Maj-Britt! Jag tror att det passar utmärkt till många rätter med kött eller fågel, eller för all del grönsaksrätter där det behövs något mer med sötma och syra.
Gör så här:
Riv önskad mängd färska rödbetor och samma mängd äpple.
Tillsätt cremé fraiche (går också med vegetarisk variant), krydda med lite senap, svartpeppar och örtsalt.
Blanda i massor av hackad persilja (gärna slätbladig).
Recept: Maj-Britt Lind
Foto: Maria Fors Östberg

Är det råa rödbetor som gäller här?
Färska tolkar jag som råa.
Jag har gjort en liknande variant på förvällda/frysta rödbetor. Men med en liten klick majonnäs i också. Egengjord på en äggula, olja, senap, kryddor eller köpt majonäs. Mums!!!! 👍
En kogt eller endnu bedre en bagt rødbede, der gnubbes fri for skræl smager fantastisk. Skær den, dem, i mindre stykker, drys med flagesalt og lidt friskkværnet peber, skær hvidløg ganske tyndt over rødbederne, top med bredbladet persille og reven skal af en økologisk citron. Rør eller ryst i et syltetøjsglas med låg denne dressing: saft af citronen, lidt sherryvineddike, lidt mere olivenolie og gerne en lille tsk. dijonsennep.
En skøn forret, og vinterens rødbeder er også gode her.