Snabb rödbetssallad

Det är roligt att göra röror med rödbetor - de får alltid så fantastisk färg! Dessutom smakar det gott, mustigt och i det här receptet även syrligt av äpple.

Läcker rödbetsröra som blir knallrosa i färgen.
Ingredienser
  • färska rödbetor
  • äpple
  • cremé frache
  • senap
  • svartpeppar
  • örtsalt
  • persilja

Det här receptet är ett läsarbidrag från Maj-Britt Lind. Tack för detta enkla och goda recept Maj-Britt! Jag tror att det passar utmärkt till många rätter med kött eller fågel, eller för all del grönsaksrätter där det behövs något mer med sötma och syra.

Gör så här:
Riv önskad mängd färska rödbetor och samma mängd äpple.
Tillsätt cremé fraiche (går också med vegetarisk variant), krydda med lite senap, svartpeppar och örtsalt.
Blanda i massor av hackad persilja (gärna slätbladig).

 

Recept: Maj-Britt Lind
Foto: Maria Fors Östberg

 

Läcker rödbetsröra som blir knallrosa i färgen.

4 svar till “Snabb rödbetssallad”

  1. Gerd Mellberg skriver:

    Är det råa rödbetor som gäller här?

  2. Ulrica skriver:

    Jag har gjort en liknande variant på förvällda/frysta rödbetor. Men med en liten klick majonnäs i också. Egengjord på en äggula, olja, senap, kryddor eller köpt majonäs. Mums!!!! 👍

  3. Ingeborg Møller skriver:

    En kogt eller endnu bedre en bagt rødbede, der gnubbes fri for skræl smager fantastisk. Skær den, dem, i mindre stykker, drys med flagesalt og lidt friskkværnet peber, skær hvidløg ganske tyndt over rødbederne, top med bredbladet persille og reven skal af en økologisk citron. Rør eller ryst i et syltetøjsglas med låg denne dressing: saft af citronen, lidt sherryvineddike, lidt mere olivenolie og gerne en lille tsk. dijonsennep.
    En skøn forret, og vinterens rødbeder er også gode her.

Lämna ett svar till Mayki Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *