Spenatpesto

Här är ett kanontips för dig med en stor skörd av spenat eller andra gröna blad. Mixa och servera som lyxigt färsk pesto till pasta!

Härligt grön spenatpesto i en glasburk.
Ingredienser
  • 200 g färsk spenat
  • 4 vitlöksklyftor
  • 3 dl pumpakärnor eller solrosfrön
  • 3-4 dl riven väl lagrad ost
  • 1 dl olivolja
  • salt

När jag gör pesto är jag inte jättenoga med hur mycket av de olika ingredienserna jag tar, det beror lite på vad som finns hemma. Pesto är perfekt att göra en rejäl sats av och frysa in i små förpackningar till senare. Som snabbmat till pasta är hemgjord pesto en härligt grön guldklimp att plocka fram ur frysen, särskilt vid årstider då det inte finns färska blad att skörda.

Gör så här:
Mixa alla ingredienserna till en slät smet med hjälp av en matberedare eller stavmixer.
Smaka av med mer salt eller justera konsistensen med lite mer olja eller kanske lite vatten.

 

Recept: Sara Bäckmo
Foto: Maria Fors Östberg

 

Härligt grön spenatpesto i en glasburk.

6 svar till “Spenatpesto”

  1. plingman skriver:

    Smart att frysa in pesto!

  2. Karin Rahm skriver:

    Men så kul att ha hittat hit! Så fin blogg!

  3. grimsarbo skriver:

    TACK! Fantastiskt god pesto! Jag tog lite mera olja o körde länge i matberedare så den blev jätteslät! Kanon! Att man kunde frysa trodde jag inte, supersmidigt ju ?

  4. Per Held skriver:

    Var tvungen göra denna pesto nu i september, rådjuren har fått smak på mina bestånd NyZ.
    Den blev....smakar mer, något mycket vitlök, hade räckt med två-tre.
    Körde i Sambal olek ett par knivsuddar + lite socker 1/2 Tsk.

  5. Ellinor Åkesson skriver:

    Kan jag använda fryst spenat?

  6. Theaug skriver:

    Nu är det vår och det finns späda nässlor, funkar dessa i pesto??

Lämna ett svar till grimsarbo Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *