01. januari 2018

Squashdip med paprika och chili

Den här röran får härlig konsistens av mjukbakad squash och läcker smak av paprika, lök och chili.

En skål med vackert röd squashdip.
ingredienser
  • squash
  • lök
  • vitlök
  • kryddor
  • paprika
  • chili
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Med bara några få plantor squash i trädgården brukar det finnas ett överflöd av stora frukter att vara kreativ i köket med. Jag tycker om att ugnsbaka squash och göra användbara röror. Det här är en squashdip som passar lika fint till rotsakspommes som till färska grönsaker.

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Skala och skär squash i mindre bitar och lägg i en ugnsplåt med höga kanter. Lägg till lök, mycket vitlök, gärna lite paprika och chili. Ringla över olivolja och krydda med salt, peppar och till exempel oregano eller basilika. Baka i ugn 30-40 minuter. Mixa den bakade squashen och blanda med grekisk yoghurt eller créme fraiche.

På bilden är squashdipen toppad med torkad chili, sesamfrön, färsk persilja och serverad med rostade tortilla. Skär de färdiga tortillabröden i bitar och gnid in med lite olivolja. Fördela på en plåt och rosta i omgångar på 200 grader i 5-7 minuter.

 

Recept: Sara Bäckmo
Foto: Maria Strömberg Bååth

Ett svar till “Squashdip med paprika och chili”

  1. Åsa Jonsson skriver:

    Hej,
    Vill så gärna prova detta recept men det står inte hur mycket det ska vara av varje ingrediens. Jag är jättedålig på att ha i saker på en "höft" och när jag provar ett nytt recept vill jag absolut veta hur mycket det ska vara av allt, så det blir rätt proportioner.
    Mvh Åsa Jonsson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *