02. juni 2021

Ugnsrostad pak choi

God och snabblagad pak choi, rostad i ugnen! En delikatess att äta som den är eller som ett läckert tillbehör till kött eller andra grönsaker.

Ingredienser
  • pak choi
  • olja till plåt och till att pensla med
  • pressade vitlöksklyftor
  • soja
  • chiliflingor
  • sesamfrön
  • örtsalt

Pak choi är i säsong under tidig vår och höst. Mild och god att använda rå i sallader men riktigt läckra är de varma i woker och grytor. Eller som här - ugnsrostade med smak av vitlök, chili och sesamfrön. Snabblagad och god trädgårdsmat när det är som bäst.

Gör så här:
Sätt ugnen på 200-220°C .
Häll olja i en ugnsform och hetta upp i ugnen i några minuter.
Skölj pak choi och skär i två halvor.
Tag ut formen ur ugnen och vänd ner halvorna med snittytan nedåt så att det fräser till. Vänd dem sedan med snittytan uppåt.
Rör ihop olja, soja och pressad vitlök och pensla på snittytorna.
Strössla sesamfrön och chili flakes.
Rosta i ugn i 20-25 minuter och servera varma.

Ät pak choi som den delikatess det är eller som ett saftigt och grönt tillbehör till någon annan rätt.

Recept: Sara Bäckmo
Foto: Maria Fors Östberg

Ugnsrostad pak choi på en plåt med blommor och sesamfrön.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *