Serieodling - att odla hela tiden - Sara Bäckmo
Stäng menyn

Serieodling - att odla hela tiden

Att odla mest hela tiden, det är vad både Johannes Wätterbäck och jag gör. Vi benämner sätten lite olika och odlar på olika vis - men med strålande resultat.

Jag har inget särskilt etablerat ord för mitt sätt att odla trädgården under hela året, annat än att jag säger att jag odlar under lång säsong. Plantor och sådder igång mest hela tiden. Själv tycker jag det är ganska tydligt vad jag håller på med men jag kanske borde hitta på något mer slagkraftigt sätt att beskriva det på än att tala om lång säsong? Vad tycker du?

I vårt senaste poddavsnitt pratar Johannes Wätterbäck och jag om det fantastiska i att använda en bördig trädgårdsjord riktigt effektivt genom att odla grönsaker som avlöser varandra flera gånger under säsongen. Johannes kallar det för serieodling.

 

Veckans sponsorer är Klostra Handelsträdgård och Operose.

Har du missat något av våra tidigare avsnitt kan du gärna lyssna ikapp på vår sajt Två odlare emellan. Och glöm inte att vi ses på Nordiska Trädgårdar nästa vecka. På lördag 8 april klockan 12.00 (Scen Ätbart) och söndag 9 april klockan 13.30 (Scen Ätbart) spelar vi in ett avsnitt av podden live på scen.

Bilden överst i inlägget är rödbetor som försåtts under sommaren för att planteras ut efter att annat skördats. De ger fin skörd av småbetor eller blast senare på hösten.
/Sara Bäckmo

27. mars 2017