06. februari 2017

Skillnadens blir norsk blogg

Idag lanseras min blogg - på norska! I ett spännande samarbete översätts bloggen och förhoppningsvis hittar nya läsare inspiration till sin odlariver här.

Det är ju tur att en inte vet om alla vägar som ska dyka upp. Aldrig kunde jag gissa att Skillnadens skulle bli Sveriges största trädgårdsblogg, än mindre att den skulle locka så många läsare i grannlandet Norge att det skulle bli en norsk systerblogg. Så häftigt!

I december fick jag ett mail från en tjej jag samarbetat med i ett annat projekt. Hon hade en idé om att översätta bloggen till norska. Skulle jag vara intresserad av att jobba vidare med ett sånt projekt? Jamen, visst!

 

skillnadenstradgard_startbild_blogg

 

Idag, bara några dagar innan min första föreläsning i Norge, lanseras Saras köksträdgård - ett ekologiskt trädgårdsskafferi på sarabäckmo.no. Den norska bloggen blir i huvudsak en blogg om att odla grönsaker året om, med odlingstips och recept.

Just nu kan du till exempel läsa:

8 tips for mer grønnsaker i maten
Så grønnsaker i februar
Kom i gang med varmbenk

Du som bor i Norge, eller för den delen är norsk i andra delar av världen, och redan följer Skillnadens får gärna hjälpa till att dela den nya bloggen vidare till dina vänner och i Facebook-grupper för odlare och trädgårdsentusiaster. Hoppas att så många som möjligt vill läsa! Just nu finns min såkalender översatt, liksom inlägg om varmbänken, recept, samt en del av boken om Skillnadens Trädgård.

Den norska bloggen görs i samarbete med kommunikationsbyrån Fete Typer + Savant och det är Anette Hjerde som projektleder bloggen och översätter materialet. Följ min norska blogg på sarabäckmo.no och på Facebooksidan sarabäckmo.no.

Välkommen!
/Sara Bäckmo

5 svar till “Skillnadens blir norsk blogg”

 1. Lanclin-Linnea skriver:

  Oj oj oj så roligt! Livet är fullt av roliga överraskningar och de tenderar liksom att komma mer frekvent när man jobbar hårt 🙂 Grattis!

 2. Benni fra Norge skriver:

  Velkommen på norsk. Du overrasker stadig med nye prosjekter.
  Det finnes få, om i hele tatt noen blogger på norsk, som har fokus på dyrking av grønsaker og mat.
  Jeg tror det er årsaken til at du har fått så stor interesse fra Norge.
  Vi norske som er sugne på å lese om likesinnede som dyrker mat, leter da etter blogger i Norden og finner deg og Farbror grøn i Sverige og Karnas kjøkkenhage i Danmark.
  Du har jo også vært å finne på hageblogger.no vel et år nå, så mange har kommet til deg fra denne bloggen.
  Håper du får flere og nye lesere fra Norge og at det blir mange flere som begynner å dyrker mat i sine hager etter inspirasjon fra deg.
  Jeg vil nok fortsatt lese den svenske bloggen, for det er der jeg finner DEG.
  Det blir vel slik med oversetting - da forsvinner din tone litt.
  Lykke til på norsk!

 3. Anne-Cathrine skriver:

  Jeg elsker bloggen din, og kommer til å fortsette å lese den på svensk! ?❤ Helt enig med det som skrives over. Din "stemme" forsvinner på norsk. Det samme gjør dine fine ord og utrykk som jeg har blitt så glad i å lese og høre på podcast. Men godt mulig du når flere lesere i Norge, og det er jo bra. Så kan vi andre som digger svenske Sara fortsette å henge her?

 4. Jag förstår att den nu finns på norska, jag hoppas den kommer på alla nordiska språk. Alla måste få möjlighet att följa Saras fantastiska trädgård och alla Saras fantastiska tips och råd. Heja Sara ❤

 5. Mats Karlsson skriver:

  Roligt att du tar chansen, har själv jobbat i Norge i flera år. Trivs jättebra ett fantastiskt vackert land.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *