07. mars 2016

Skillnadens bok finns i butik

Vi har jobbat i snart två år med boken om Skillnadens Trädgård och nu finns den äntligen i butik. Det är verkligen en festlig dag!

 

Den här dagen har jag väntat på! Vi har jobbat i snart två år med boken om Skillnadens Trädgård och nu finns den äntligen i butik. Det är verkligen en festlig dag!

Redan innan boken kom ut i butikerna har den toppat listan över mest populära böcker hos Bokus och ligger på listorna också hos andra näthandlare. Overkligt förstås, det är ju min allra första bok. Ska det verkligen vara så? Känner mig glad, ödmjuk och nästan lite generad inför det stora intresset.

Själv är jag så nöjd med boken. Innan jag fick den i min hand har jag ju bara sett den i olika pdf-versioner på datorn. Maria Fors Östberg och jag, som gjort boken tillsammans, har tyckt och kommenterat de där pdf:erna men känt oss som riktiga gröngölingar på området. Bit för bit har boken vuxit fram, för att sedan landa i ett gäng kartonger på en pall här på uppfarten. Det är verkligen härligt att se boken i sitt färdiga format. Tack alla underbara som gjort det möjligt; familj, vänner, förlaget och inte minst alla som följer och uppmuntrar mig så galet mycket här på nätet!

 

Vad tycker du?
Något Maria och jag tydligt uttryckte när vi började jobba med boken var önskan om att den skulle signalera att det jag gjort i min trädgård också är möjligt för nästan vem som helst att göra sin variant av. Vi ville och vill att du som bläddrar i boken nästan ska kunna lyfta ut mig och min familj och stoppa in dig själv och dina nära och kära i bilderna istället. Att det ska kännas nära och vardagligt och realistiskt, snarare än som en slags ouppnåelig dröm. Även om boken förstås andas Sara, konstigt hade det ju varit annars, tycker jag att boken signalerar just de där möjligheterna och det gör mig så väldigt glad. Det är klurigt att ha sällskap av en kamera, men jag tycker Marias bilder är så härligt fina och enkla och har fångat trädgården precis så som jag vill se den.

Säg gärna något om vad du tycker om boken, du som bläddrat och läst. Vad gillar du? Något särskilt som sticker ut? Saknar du något?

Läs gärna Anette Nilssons blogginlägg om boken här: En bok om att göra Skillnad.

 

Är den slut på lager?
Flera har hört av sig de senaste dagarna efter att ha fått mail från nätbokhandlar om att boken skulle vara slut på lager. Jag lovade att höra med förlaget, Roos&Tegnér, hur landet ligger och fick veta då att efterfrågan varit exceptionellt stor, just med tanke på att boken finns i butik först idag. Men det finns böcker i lager och den ska gå att köpa på nätet. Förlaget meddelar också att de redan beställt fler böcker hos tryckeriet, det lär visst också vara ovanligt att göra det innan boken är släppt. Hurra, säger jag!

Skillnadens Trädgård - Ett ekologiskt trädgårdsskafferi kan köpas i butik från och med idag, och förstås också i nätbutikerna. Vill du köpa böcker att sälja i din verksamhet, som gårdsbutik eller trädgårdsbutik, kan du läsa hur du gör här: Förboka boken om Skillnadens Trädgård.

Och nu då... Kan en titulera sig författare nu också?
/Sara Bäckmo

12 svar till “Skillnadens bok finns i butik”

 1. Camilla (nyfiQen) skriver:

  Ett stort grattis till dig Sara för succén av boken. Det är du helt klart värd för du skall veta att du ger en sådan enorm inspiration. Mitt odlande och odlingsintresse hade absolut inte varit så stort om det inte hade varit för dig. Nu väntar jag med spänning på att boken skall landa i min brevlåda i slutet av veckan.

 2. Cecilia skriver:

  Stort Grattis!
  Jag köpte boken i lördags och ägnade den snöiga gårdagen åt att sträckläsa alltihop. Fantastisk fin och inspirerande, tack så mycket för allt du delar med dig av!

 3. Ingrid L skriver:

  Stort grattis! Vilken dröm att ge ut en bok!

 4. Lena skriver:

  Ser så mot slutet av veckan AFP boken äntligen kommer?✨?

 5. Benni skriver:

  Gratulerer så mye!!!.
  Det må kjennes fantastisk å gi ut en bok og få så fin respons. Nyt det!

 6. Frida skriver:

  Kul! Kunde LAND-prenumeranter köpa den förmånligt?

 7. Jessica skriver:

  Men hjälp vad roligt för dig men också för oss som vill läsa boken. Självklart är du författare. Det har du visat länge med dina texter på din blogg. Grattis

 8. Maria skriver:

  Gud vad roligt!!!!!! Grattis!!!! Och Jaaa såklart du kan titulera dig som författare!

 9. Sandra N skriver:

  Jag var en av dem som fick mail om att den tagit slut, tror det var på fredagskvällen. Men nu igår gick det att beställa igen 🙂

 10. Margot Wiese skriver:

  Grattis vad roligt. Ser fram emot att läsa den. Ska gå ner till våran bokhandel snarast för att se om den finns där.

 11. Kitty skriver:

  Så roligt att intresset för boken varit så stort! Jag klickade hem boken idag, och förhoppningsvis får jag den denna vecka! Håller tummarna för det! 🙂
  /Kitty

 12. Hannah skriver:

  Grattis Sara! Min bok kom idag och jag ska läsa den ikväll när barnen gått och lagt sig. Vilken njutning! Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *