Skillnadens Trädgård blir bok - Sara Bäckmo
Stäng menyn

Skillnadens Trädgård blir bok

När jag började gräva lekte jag med tanken om att någon gång skriva en bok. Om den blivande köksträdgården. Om livet med en grönsaksodling. Nu skriver jag.

Det är så himla roligt att äntligen berätta om planerna! Lite halvt om halvt officiellt har det förstås varit. Många har frågat och det är svårt att säga något annat än det som är.

Ja. Skillnadens Trädgård blir bok. Hurra!

Sedan vintern 2014 har jag tillsammans med Maria Fors Östberg filat på idén. Maria är skribent och fotograf och gör jättefina reportage om trädgård och hus för tidningar och magasin. Dessutom är hon silversmed och boendes i en by nära min. Vi skriver tillsammans och Maria tittar hit så ofta hon kan och tar jättefina bilder till vår bok.

Maria Fors Östberg och Sara Bäckmo

Att få vara med om det här känns smått overkligt, förstås. Efter 20 år som radiopratare har jag sadlat om och börjat skriva. Och jag älskar det! Så nu sitter jag på min kammare, med utsikt över trädgården (nåja, genom byggplast för tillfället eftersom fönsterbågarna restaureras...) och skriver på en bok. Vilken dröm.

Fotografering till boken om Skillnadens Trädgård

Vi har haft tur och kunnat välja att jobba med just det förlag vi önskat oss - Roos & Tegnér i Malmö. Det här är ett spännande år, när vi med förlagets hjälp guidas genom helt nya områden. För hur går det egentligen till att göra en bok? Hoppas att vädret är med oss så vi får fina bilder och en bok som blir så som vi tror att vi vill ha den. Hur nu det är.

Och nästa år är det dags. Är du nyfiken? Det är jag!
/Sara Bäckmo

 

 

27. juni 2015