27. juni 2015

Skillnadens Trädgård blir bok

När jag började gräva lekte jag med tanken om att någon gång skriva en bok. Om den blivande köksträdgården. Om livet med en grönsaksodling. Nu skriver jag.

Det är så himla roligt att äntligen berätta om planerna! Lite halvt om halvt officiellt har det förstås varit. Många har frågat och det är svårt att säga något annat än det som är.

Ja. Skillnadens Trädgård blir bok. Hurra!

Sedan vintern 2014 har jag tillsammans med Maria Fors Östberg filat på idén. Maria är skribent och fotograf och gör jättefina reportage om trädgård och hus för tidningar och magasin. Dessutom är hon silversmed och boendes i en by nära min. Vi skriver tillsammans och Maria tittar hit så ofta hon kan och tar jättefina bilder till vår bok.

Maria Fors Östberg och Sara Bäckmo

Att få vara med om det här känns smått overkligt, förstås. Efter 20 år som radiopratare har jag sadlat om och börjat skriva. Och jag älskar det! Så nu sitter jag på min kammare, med utsikt över trädgården (nåja, genom byggplast för tillfället eftersom fönsterbågarna restaureras...) och skriver på en bok. Vilken dröm.

Fotografering till boken om Skillnadens Trädgård

Vi har haft tur och kunnat välja att jobba med just det förlag vi önskat oss - Roos & Tegnér i Malmö. Det här är ett spännande år, när vi med förlagets hjälp guidas genom helt nya områden. För hur går det egentligen till att göra en bok? Hoppas att vädret är med oss så vi får fina bilder och en bok som blir så som vi tror att vi vill ha den. Hur nu det är.

Och nästa år är det dags. Är du nyfiken? Det är jag!
/Sara Bäckmo

 

 

11 svar till “Skillnadens Trädgård blir bok”

 1. cecilia lejon skriver:

  Hej Sara! Grattis till nya äventyret.. En trädgårdsbok!.. Du kan skriva, det har vi märkt på Fejan o blogg, men en bok är större o den finns kvar, jag kan läsa o gå tillbaka o läsa... ge bort i present o glädja någon annan! Det är inte bara rosenrött att ha en stor köksträdgård, mycket fysiskt arbete, fröer som inte vill, kallt / varmt / torrt, för mycket regn, sniglar! O mycket annat. Du är värd detta, Din tid är nu.. Kram Cecilia

 2. Grattis! Det ör alltid roligt att läsa om drömmar som går i uppfyllelse. Ska bli spännande att läsa. //Solveig

 3. Jessica skriver:

  Vad kul för dig. Grattis till att din "hobby" blir ditt jobb. Måste vara roligt när sånt händer.

  • Sara Bäckmo skriver:

   Tack. Ja det är jätteroligt! Men ett pussel med att synka alla bitarna förstås. Måste tänka i nya banor. Underbar hjärngympa! Hälsningar Sara

 4. Ann-Britt Gudmundson skriver:

  Längtar redan efter att få läsa boken. Du är så inspirerande. Nu väntar jag bara på att du ska göra tv också. Lycka till med skrivandet.

  • Sara Bäckmo skriver:

   Tack snälla! Redan i slutet på sommaren kommer du att kunna se rörligt material från Skillnadens Trädgård. Det ska bli jätteroligt! Hälsningar Sara

 5. Eva Hansson skriver:

  Hej Sara!
  Jag har följt din blogg en tid och gillar verkligen dina enkla och praktiska tips. Bland annat så har jag provat att odla sommarblommor ute i "glasslådor" och bakat dina goda biscottis med pumpakärnor.
  Det ska bli så spännande att läsa din bok. Lycka till med skrivandet och vädrets makter.
  Hälsningar Eva

 6. ingerharjerud skriver:

  Ser mycket fram mot att få köpa din bok. Hoppas att den ska hålla samma enkla och självklara språk som du förmedlar på din din blogg och som liksom flyter rakt in i mina hjärnvindlingar. Du håller en stil som gör att jag får tänka själv, lägga till och dra ifrån, både då det gäller odlingarna och mattipsen. Det gillar jag så mycket. Lycka till med alla dina projekt! Kram!

 7. Anne Carlsson skriver:

  Hej Sara grattis till bokskrivandet ser mycket fram emot att få läsa den. Du ger oss så mycket energi att odla. Jag blir så inspirerad att odla och prova nya grönsaker för mig. Mycket roligt?

 8. Gunnel Antoniusson skriver:

  Jättespännande! Det ska bli så kul när den kommer ut och vi kan få läsa den om och om igen. Du är verkligen värd all din framgång!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *