Skippar sandlådan - Sara Bäckmo
Stäng menyn

Skippar sandlådan

Nu äntligen har barnen fått som de önskat - ett berg av sand istället för den tråkiga sandlådan. Alla nöjda och glada.

I flera år har vi haft en traditionell sandlåda. Med markduk och sand. Kul ett tag men inte i längden. Ungarna tröttnar och tycker det är roligare att gräva i en lerhög nånstans där de kan härja mer fritt.

För två år sedan skaffade vi ny sand och flyttade sandlådan, men det föll sig aldrig så att sanden verkligen hamnade i själva lådan. Ungarna hade nämligen mycket roligare i högen som var just en hög. Under vintern har jag iakttagit deras lekar i den alltmer tillplattade högen. Och som de har lekt! Här har byggts vägar och fraktats grejer. Byggts på höjden och på tvären. Lekar och skapanden som faktiskt inte kunnat göras i en låda. Dessutom får alla barn, plus kompisar, plats på ytan som ju inte begränsas av en fysisk låda.

 

Barn på en hög av sand.

Tre skopor sand på baksidan av huset håller barnen sysselsatta i sommar.

 

Barnen ville ha mer sand! Så jag köpte grannens sandhög som fraktades hit med dennes grävare. En prima hög för prima lekar. Det är jätteroligt att se barnen här! Någon kan göra sandavtryck, någon gräver en väg och en tredje gör hålor. Sand överallt, somriga barn, sol och eftermiddagsglass. Passar jättebra, särskilt som det vissa dagar blir svårt att åka till stranden när jag är ensam hemma med alla barnen. Nu har de strandhäng på hemmaplan.

 

En kille gröver med en leksaksmaskin i sanden.

I en stor sandhög kan både tunnlar och vägar byggas. Barnen är mer kreativa här än i sandlådan.

 

Så om du letar efter bra hemmasysselsättning till sommarlovslediga barn kan jag verkligen rekommendera ett lass sand på lämplig plats i trädgården!
/Sara Bäckmo

13. juni 2016