Gurkväxter på tak och i trädgård

Räkna ner veckorna till poddpremiär tillsammans med oss! Nytt kort avsnitt att lyssna på varje onsdag fram till 27 december.

För att göra det lite extra festligt fram till startdatum för vår nya podd Två odlare emellan - Bäckmo & Wätterbäck bjuder vi varje vecka på några minuters smyglyssning. Den här veckan handlar avsnittet om gurkväxter och Johannes Wätterbäck/Farbror Grön delar bland annat med sig av ett skördetips som är värt att pröva.

 

En uppskuren melon i två halvor. 

Apropå gurkväxter, så odlade jag fina meloner i somras. Tidigare år har jag bara odlat pyttesmå minimeloner, men i år gjordes ett litet test med fyra olika sorter. Gud så goda frukter vi skördat! Läs mer om min högst ovetenskapliga utvärdering av sorterna här: Meloninspiration.

Mer info om podden och fler korta avsnitt kan du höra på Två odlare emellan.
/Sara Bäckmo

10. november 2016

17 svar till “Gurkväxter på tak och i trädgård”

 1. Emma skriver:

  Jättebra, man vill höra mer!!

 2. Ia skriver:

  Kommer absolut att lyssna!!! Trevligt samtal, kul också att ni har helt olika odlingsförutsättningar. En med trädgård o en med olika platser. Kan nog väcka liv i en bredare "publik", både stad o landsbyggd.
  Något jag kände särskilt var skönt var den lugna samtalstonen, en del podcasts är så jobbiga för det är så snabba repliker o nästan framstressat samtal. Dettta var mysigt och trivsamt att lyssna till! Kalasbra!

 3. Malin skriver:

  Eftersom du frågar vad jag tycker: Bra ljud, behaglig musik, bra att ni både berättar och lyssnar på varann (utan att tävla om vem som vet mest). Ändra inget, bara kör!

 4. Catharina skriver:

  Håller med. Ändra inget, bara kör! Längtar efter mera.

 5. Eva skriver:

  Kanon! Jag ser verkligen fram emot att höra mer.

 6. Maria skriver:

  Så mysigt! Känns lite som att tjuvlyssna och ändå som att jag sitter där med er och en kopp te. Bra ljud och samtalston. Kör på♡

 7. Milla skriver:

  Jo jag vill gnälla!! Vi att ni schemalägger podden tidigare kan inte vänta så länge! Ni har så bra röster man blir paralyserad o vill höra mera! Lära sig allt på en gång det suger i hela kroppen på kunskapen ni har! Super bra att ni kom på den bästa idéen att göra podd tillsammans!

 8. Yvonne Whitzell skriver:

  Åh, vad bra ni är tillsammans. skall definitivt följa er podd. ett speciellt tack till att ni inte har störande musik under ert samtal. Tack!

 9. Malin Thörnblom skriver:

  Jag får aldrig squash. Alla ruttnar inhoppen och luktar sjukt/infekterat. Ska visst vara nåt i jorden som angriper.

 10. IngerLise Haavelsrud skriver:

  Jeg gleder meg til fortsettelsen! Så inspirerende?

 11. Lena Wirblad skriver:

  Jag instämmer helt med alla tidigare inlägg. Detta kommer att bli perfekt. Båda har mycket behagliga röster att lyssna till. Ni pratade lugnt och väntade ut och lyssnade på varandra. Och vilka kunskaper ni har tillsammans. Båda är så bra på att dela tips och olika odlingsexperiment. Jag längtar.....

 12. Maria skriver:

  Så bra ni är man vill bara höra mera. Mysig och avslappnad stämning.

 13. Margareta Sommer skriver:

  Eftersom du frågar... Tror att jag kommer att ha lite problem att uppfatta allt som sägs genom bakgrundsmusiken. Men - jag är ju 70 år och podden riktar sig förstås i första hand till er egen generation. Jag kommer nog trots det att lyssna; jag följer dig på Facebook och beundrar din oerhörda energi och testar ibland både odlingstips och dina läckra matrecept.
  Önskar er båda ett stort lycka till!

  • Sara Bäckmo skriver:

   Tack Margareta! Musiken du hör är vår signatur och den kommer förstås inte att ligga under hela podd-avsnitten. Jag är säker på att du kommer att höra vad vi säger. Tack för att du följer! /Sara

 14. Maria Eklöf skriver:

  Härligt! Det här kommer att bli bra! Är så inspirerande att lyssna på dig på vloggen och att nu få lyssna till två inspirerande odlares samtal... Härligt, härligt!!!

 15. Liselott skriver:

  Härligt och avspänt!
  Gillar upplägget !
  Önskar artt mi båd två nämner vad som står överst på era "To Do " listor i varje program så att jag är lite med i tiden, behöver höra av andra vad som ligger i tiden nu!
  Lycka till!!!

 16. Susanne Kindström skriver:

  Jätteglad för dessa podavsnitt ?
  Så underbart att lyssna på era trevliga samtal.
  Härligt att få lyssna på era funderingar och utbyten av erfarenheter.
  För mig passar det utmärkt att kunna lyssna i stället för att titta på film eller läsa om odling eftersom jag ofta kan lyssna medan jag gör annat arbete eller under den tråkiga städningen ?
  Suger åt mig massor av kundskap och längtar efter våren

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *