16. maj 2014

Spenat och tomater i grädde

Bladgrönsaker som spenat, mangold och nyzeeländsk spenat är rasande gott. Det här blir enkel lunchmat att kombinera med gårdagens rester.

En snabblagad röra på blad, färska eller från frysen. Tillsammans med några överblivna tomater och en slatt grädde blir det ett gott tillbehör till pasta, gryner eller potatis från gårdagen. Bilden föreställer nyzeeländsk spenat.

Gör så här:
Förväll en stor skål färsk spenat under ca 1 minut.
Skölj i kallt vatten. Hacka grovt.
Hacka önskad mängd soltorkade eller färska tomater grovt.
Fräs spenat och tomater i olivolja, gärna tillsammans med lite hackad vitlök.
Späd med grädde och låt koka samman några minuter.
Smaksätt med lite örtsalt.

/Sara Bäckmo

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *