Ödmjukt och stolt om statistik på sarabackmo.se - Sara Bäckmo
Stäng menyn

Ödmjukt och stolt om statistik på sarabackmo.se

Det är dags att dela lite siffror, jag tror inte att jag gjort det förut. Skillnadens är en stor blogg i en liten genre. Jag tror att både du som själv skriver blogg eller som mest läser för att det är kul, kan tycka det är roligt att se lite bakom kulisserna på statistik som rör mina kanaler. Här är den!

Sara Bäckmo sitter i en sensommarköksträdgård.

 

I mitt företagande är jag bra på en himla massa saker och jag har genom åren tränat mig på att veta mina styrkor. Jag är till exempel bra på att bygga upp en berättelse så att den är intressant att ta del av, använda mitt språk både i tal och skrift så det är tydligt, korrekt och lätt att ta till sig, komma med nya idéer, hålla hårt i min integritet och göra den till en del av mitt varumärke.

Lika viktigt som det är att veta om styrkor är det att ha koll på områden där jag inte är lika stark. Jag är till exempel bra på att tjäna pengar, men tycker det är supertråkigt med ekonomi. Jag är en ensamspelare och jobbar absolut bäst självständigt, fast jag älskar att ha kollegor. Och jag har inte tid eller ork att prioritera att lära mig tekniska områden som jag inte redan behärskar. Det sista området för oss till ämnet för dagens inlägg. Statistik.

 

Bakgrund

Att ha koll på sin statistik är a och o för många som försörjer sig som influencers. Det finns en mängd redskap och verktyg för att analysera siffror åt höger och vänster. Jag behärskar i princip inga, utom att läsa av antal besökare och visningar för respektive kanaler. Det här är verkligen ett område jag skulle behöva förbättra, helst genom att köpa in kompetens som jag själv inte besitter. Planen var att göra det ganska snart, men eftersom vi fått lite oförutsedda utgifter i och med den tråkiga bildstölden och lite annat så har de planerna lagts på is.

Ända sedan jag började skriva min blogg har jag varit bortskämd med tämligen bra statistik (förutom oktober-december varje år när odlare generellt tar paus och statistiken är märkbart lägre - då blir jag helnojjig). Det var ett smart drag att jobba upp en följarskara på Facebook som sedan följde med då jag skapade min blogg 2014. Det tog bara några månader så var sidvisningarna 15 000 per månad. Trafiken var tillräckligt stor för att en bloggportal skulle vilja betala en rimlig summa för att jag skulle kunna skriva bloggen hos dem.

 

Läs mer: Bloggen från början

 

Trafiken hos Skillnadens har fortsatt att öka för varje år. Det roar mig, förstås. Jag är på något konstigt vis förprogrammerad att tro att just min blogg inte står sig så bra jämfört med andra och blir alltid ärligt förvånad när jag hör siffor som visar precis tvärt om. Jag som skriver om spenat och maskar och sånt där, inte ska väl jag!?!

Nu tänkte jag sammanfatta en del av siffrorna för mina kanaler, för att det är intressant, roligt och något som helt enkelt gör mig himla stolt. Tack alla som läser! Och tack hela min fenomenala redaktion; Elin, Maria, Helene och Lovisa, som dagligen jobbar med material till Skillnadens olika delar!

 

sarabackmo.se

Den senaste månaden har sajten haft 467 000 sidvisningar, fördelat på 10 000-32 000 sidvisningar per dag. Antalet unika besökare per månad är 100 000.

Besökarna på Skillnadens kommer i första hand från sökmotorerna (alltså folk googlar på något och klickar på en länk som leder till sajten där de hittar information de letat efter) och Facebook. Även om Facebook är väldigt svårjobbat just nu ser jag den plattformen som en av de viktigaste för att driva trafik till sajten. Den senaste månaden kommer 47 % av trafiken från sökmotorerna, 43 % från sociala medier (i första hand Facebook) och 9 % direkt till sajten.

Senaste månadens mest lästa blogginlägg är:

Dags att ta sticklingar av lavendel
Så grönsaker i mars
Beskär persika

 

Medlemskap

Januari 2018 sjösattes ju min helt nya sajt på sarabackmo.se, där en del av allt jag skrivit under året varit endast för betalande medlemmar. Det har förstås varit nervöst ibland att se hur det påverkar trafiken, för det gör det. När delar av materialt endast kan läsas av en mindre grupp minskar visningarna och det är inte lika självklart för sökmotorerna att jobba tillsammans med en sajt som har en betalvägg. Rent trafikmässigt sett hade det varit bättre att ha allt material gratis. Men då skulle jag å andra sidan inte kunna driva sajten, eftersom den till stor del finansieras av er som är medlemmar.

 

Bli medlem på sarabackmo.se här

 

Sedan starten i januari 2018 har (till 17 mars 2019) har hela 3 918 personer (!!!) tecknat ett medlemskap på sajten. Som mest har 2 056 medlemmar varit aktiva samtidigt. Mitt drömscenario är att 3 000 personer ska vara medlemmar samtidigt, det skulle finansiera hela driften av sajten.

Något jag lärt mig under året är att många vill vara med och läsa, men påbörjar och avslutar sitt medlemskap då och då beroende på behov och ekonomi, det hade jag inte listat ut från början. Eftersom det inte finns någon bindningstid för medlemskapet är det lätt att påbörja och avsluta närhelst läsaren vill och det är verkligen något jag tycker är bra!

Förutom medlemskap har cirka 1 800 böcker sålts i sajtens webbutik.

 

Skillnadens på Facebook

Facebook var den kanal som jag började arbeta med först av alla. Just nu (mars 2019) har Facebook-sidan för Skillnadens Trädgård cirka 88 800 följare.

 

Följ Skillnadens på Facebook

 

Varje dag publicerar vi (oftast) sex inlägg på Facebook, nästan alltid en länk till sajten. Vi postar länkar till blogginlägg, medlemsartiklar, recept och YouTube-videos. Då och då lägger vi också ut bilder som puff till något vi tycker är viktigt.

2012 när jag började dela min trädgård på Facebook var plattformen mycket tacksam att jobba med. Inlägg fick lätt spridning och den organiska trafiken (alltså spridning utan att betala för den) var stor. Ju fler följare sidan fått desto svårare har det blivit att arbeta med den. Det hänger också ihop med att Facebook då och då ändrat sina regler för hur saker och ting sprids, det kallas för algoritm. Facebook vill att vi som har stora sidor ska betala mycket för att nå ut. Tidigare kunde ett inlägg visas för ungefär hälften av de som följer sidan, det kallas för organsik räckvidd. Idag är det ibland endast en tiondel av följarna som ser våra poster på Facebook. Trots det är Facebook-sidan den enskilda plattform som drar mest trafik till sarabackmo.se.

I takt med att Facebook blivit svårare att arbeta med har det blivit allt viktigare att jobba smart med plattformar jag själv styr över, som till exempel sarabackmo.se och nyhetsbrev (se nedan).

De senaste 28 dagarna har 157 551 personer någon gång sett inlägg från Skillnadens Facebook-sida på sin skärm. Antalet interaktioner (gillamarkeringar, kommentarer och delningar) under samma tid är 280 222 stycken.

Många upplever, med all rätta alltså, att de inte längre ser så många inlägg i sitt flöde från Skillnadens Trädgård. Om du då och då klickar gilla eller kommenterar mina inlägg kommer Facebook att visa fler, eftersom de då antar att du tycker om den här typen av inlägg. Du kan också göra en enkel inställning som placerar mina inlägg i topp i ditt flöde. Detta kan ändras tillbaka sedan om du tycker det blir för mycket. Info om hur du gör det hittar du in länken nedan.

 

Tips på inställningar för sidor och kanaler du gillar

 

 

Sara Bäckmo på YouTube

Vissa dagar är visningarna på min svenska YouTube-kanal lika många som antalet sidvisningar på sajten. Helt otroligt! Just nu har kanalen drygt 20 200 prenumeranter och nära 5 miljoner visningar. Senaste månaden landar vi på drygt 230 000 visningar och till exempel nära 18 000 visningar under en enskild dag.

 

Prenumerera gratis på min YouTube kanal

 

Följande tre videos har flest visningar den senaste månaden:

Winter gardening with Monty Don (flest visningar från USA)
Tips för lyckad inomhussådd
Tomater från sådd till skörd: Del 1 - sådd

Den största trafiken till visningar på YouTube kommer från YouTubes egna system där de tipsar om andra relevanta videos på temat som tittaren intresserat sig för. Det kallas för videoförslag. Det kan då vara både via mina egna videos och andras videos som tittarna får förslag om att se mina videos. Detta är något verkligen kanonbra med YouTube, deras system driver trafik till mina kanaler utan att jag behöver göra något annat än att se om min kanal.

Näst flest visningar kommer från posten som heter Extern och det är alltså trafik från övriga plattformar. Den viktigaste plattformen som driver trafik till min kanal är min egen sida, sarabackmo.se.

Dessutom hittar tittarna mina videos genom att göra sökningar på YouTube. De vanligaste sökningarna som leder till mina videos den senaste månaden är Sara Bäckmo, Skillnadens Trädgård och Monty Don (för er som inte är inom trädgårdsvärlden är Monty Don odlarnas kanske största idol - en trädgårdsmästare från England).

 

Skillnadens på Instagram

Mitt Instagram-konto är egentligen inget som jag arbetar aktivt med som en särskild del i mitt jobb. Likväl (eller kanske just för att) är det en av kanalerna där vi ser störst engagemang och räckvidd (räckvidd är alltså hur många ett inlägg når ut till). Skillnadens har (mars 2019) drygt 41 000 följare på Instagram. De senaste månaderna har många vittnat om hur följarantalen drastiskt minskat, liksom räckvidden. Vi har sett precis det motsatta, med tusentals nya och, vad det verkar, engagerade följare de senaste veckorna.

Den senaste veckan har inlägget med en hastigt tagen selfie och en text om hur jag bollar ekonomin som deltidsarbetande hemmaförälder, visats 58 076 gånger.

Den senaste veckan har mina inlägg på Instagram nått 41 503 andra Instagram-konton och exponerats/visats drygt 900 000 gånger.

 

Följ @skillnadens på Instagram

 

Saras Trädgårdsbrev - nyhetsbrev

Som ett extramaterial till läsare skickar vi då och då ut ett trädgårdsbrev (ungefär som ett nyhetsbrev) per mail. Det startade i oktober 2017 och gensvaret har varit osannolikt bra. Just nu har brevet 8 446 prenumeranter.

För nyhetsbrev är siffror för antalet öppnade brev intressanta, liksom hur många gånger läsare klickat på länkar som finns i brevet. Det kan vara till exempel länkar i samband med annonsering eller tips och länkarna leder då till en plats på nätet där det finns mer information.

För att de här siffrorna ska få någon mening brukar man jämföra med generella siffror för den ämnesmässiga kategori som ett nyhetsbrev placerar sig i. Vår kategori heter Home and Garden.

I genomsnitt öppnar 15,2 % av läsarna i vår kategori ett nyhetsbrev och ungefär 2 % av läsarna väljer att klicka på någon av länkarna, och det är dessa siffror vår statistik ska jämföras med.

Vi har helt outstanding siffror, det kan jag ändå med stolthet få säga! Som mest har 67,7 % av prenumeranterna öppnat/läst vårt trädgårdsbrev. Och som mest har 17 % av läsarna klickat vidare i ett av breven.

De tre brev som lästs av flest andel av prenumeranterna är:

Trädgårdsbrev inför premiären av nya sajten sarabackmo.se (4 januari 2018)
Allt om inomhussådder och erbjudande om växtbelysning (18 januari 2018)
Temabrev om bondbönor (3 maj 2018)

 

Prenumerera gratis på Saras trädgårdsbrev

 

 

Sammanfattning

Alltså, det förstår ju vem som helst att det är rätt omtumlande att veta att det jag delar i mina sociala kanaler når ut till så väldigt, väldigt många. Jag är stolt och ödmjuk inför detta! Inför att nya sajten sjösattes var det så mycket som var osäkert. Min förhoppning var ju att kunna finansiera arbetet med sajten genom ett medlemskap, men eftersom ingen "vanlig blogg" provat det konceptet förut i Sverige var det lite shaky. Minst sagt. Och det är fantastikt att det fungerar!

För mig är det en stor glädje att se att allt vårt redaktionella material är så uppskattat; både blogginlägg, medlemsartiklar, recept, videos och nyhetsbrev. Men också att det jag delar med mig av rakt upp och ner från vardagen via Instagram tas emot så fint. Det är ju en kanal som lever helt sitt eget liv, kan man säga, lite avsides från annat som vi jobbar så väldigt mycket mer med. För mig personligen tycker jag att de olika kanalernas egenheter gör det spännande att jobba och dela, utan att det blir för mycket likadant på de olika plattformarna.

Något jag förvånats över det senaste året, och som jag sedan fått tänka om kring, är hur otroligt köpstark min målgrupp är. Egentligen är det här knäppt, för jag behöver ju bara gå till mig själv för att se hur verkligheten ser ut. Jag älskar ju att köpa smarta saker till min odling; alltifrån fröer och plantor, till bra ljus och krukor! Jag har behövt vänja mig under det här året vid att jag har en bra position här gentemot företag och att det är uppskattat att sno ihop bra erbjudanden till er som läser.

Ja. Så nu då, när en summerat och konstaterat att allt verkligen går vägen och ser helt fantastiskt ut, vad gör en då? Jag skulle gärna vilja utforska siffrorna mer och bryta ner dem på nivåer som är mer konkreta och förståbara. Och jag skulle så gärna vilja ha in en person i vårt team som kan hjälpa oss att jobba mer med att utvärdera och lägga en strategi för hur vi till exempel jobbar med SEO (hur vi får sökmotorerna att samarbeta med vårt material) framöver. Men, precis som jag inledde med, det är inte prioriterat att göra det just nu. Istället tar jag en god kopp te. Och gör allt precis på samma sätt som jag gjorde igår, typ ha det fint på jobbet och välja sånt jag tycker är kul!

 

Vad vill du ha mer av?

Om det inte vore för dig skulle jag inte kunna skriva det här inlägget. Varmt och innerligt tack till dig som läser och tar emot allt jag delar och skriver! Kom ihåg att det inte bara är jag som är din odlarkompis. Du är också min och otroligt viktig för mig, alltså mig-mig, Sara. Jag tänker ofta på alla er när jag jobbar i min trädgård; smarta saker jag sett, sånt ni berättat och som jag inspireras av, jag tänker på alla småbarnsföräldrar och alla som varit småbarnsföräldrar och fajtas med samma frågeställningar som jag själv. Och inte minst finns du med mig i min glädje över allt fint jag upplever här i trädgården. Det är en stor ynnest att få dela det med dig. Hoppas att du känner det!

Just nu håller vi på att spåna framåt och har en hel del kul idéer som vi vill producera både i år och nästa år. Om du vill får du gärna kommentera och berätta vad du vill se mer av.

Tack för att du finns!
/Sara Bäckmo

18. mars 2019

32 svar till “Ödmjukt och stolt om statistik på sarabackmo.se”

 1. karin.bengt skriver:

  Tack Sara, du är bäst!

 2. sophie.hultstrand skriver:

  Hejja dig!

 3. Christina Dackling skriver:

  Jag har förstått på dig att det är arbetsintensivt att redigera, men är det nåt jag vill se mer av så är det när du puttrar runt i trägårn, petar lite här, flyttar på nåt där och filosoferar om livet och odlingen. Din vlogg, helt enkelt! Sara Säger är toppen, så jag vill inte byta det ena mot det andra, jag vill ha bägge 😉

 4. Katinka skriver:

  Tack för att du är så öppen! Vad jag vill ha mer av... ja, jag kan ju känna mig lite gammal i sällskapet ibland och önska att det fanns en 70-årig Sara!? Om man googlar på ”odla på äldre dar” hamnar man garanterat på äldreboenden med terapeutiska pallkragar... Annars önskar jag att man som medlem och prenumerant kunde få tillgång till arkivet av äldre trädgårdsbrev. Det vore intressant läsning.

  • Sara Bäckmo skriver:

   Vilken bra idé att återpublicera trädgårdsbrevet, det kan vi fundera över! Och så roligt det känns att bli äldre och skriva plötsligt. Har jag inte hunnit tänka så mycket på!!!

 5. Sanna skriver:

  Åh vad du är duktig Sara! Fler vloggar för medlemmarna, helt klart, är det jag skulle vilja se mer av - även om det så klart är dem som tar mest tid att sätta ihop. Det ger mig som hobbyodlare ett bredare perspektiv på allt du sysslar med, det blir lite mer greppbart ?

 6. Carolina skriver:

  Mer om "omöjlig odling", vilket är normal odling för alla med små villaträdgårdar där grannens träd skuggar hela dagen, skator tar alla ärtskott och sniglarna all sallad, mm 🙂 Hur man odlar i en trädgård där det växer fruktträd på alla platser man hade velat gräva ett grönsaksland på, pallkragar med hel botten kanske? Odling i skuggiga lägen, både perenner och ettåriga. Alltid kul med hur man förbättrar dålig jord. Fler avsnitt "från sådd till skörd" med olika grönsaker. Gärna där du gör en med förodling och en på friland som jämförs så vi får se skillnaden i tid. Gillade verkligen tomatavsnitten där bokashi, egen jord och köpt jord jämfördes. Videoavsnitt där du lagar vissa maträtter hade varit kul. Tips på hur man tar hand om skörden enklast. Tex hur du får alla morötter, potatis, ärtor fixade så man kan börja laga mat. Det momentet tar jättemycket tid för mig, ofta blir en hög med grönsaker bara liggandes för jag hinner inte ta hand om det.

 7. marie.malmstrom83 skriver:

  Så himla fina siffror! Välförtjänt! Kanske lite till skillnad från övriga som kommenterat så vill jag inte i första hand ha mer rörlig bild (även om jag gillar det med) utan mer ljud! Jag älskar skillnadens podd och Två odlare emellan. Och det är perfekt sällskap på vägen hem från jobbet eller medan jag odlar och renoverar huset.

 8. andersthorsander skriver:

  Ser fram emot oktober!!! Älskar två odlare emellan och de ppddar du gjort nu. Tack för allt Sara?

 9. Wenche skriver:

  Ohoj, vilka trevliga siffror. Det är sådant jag älskar grotta ner mig i. Gillar skarpt din businesskanal, där du berätter mer om allt arbete bakom kulisserna och de fina siffrorna.
  Håller med om mera ljud, finns det en medlemsdel av den oxå? Annars vore det ju mycket intressant.
  "Sara expirmenterar" från a-ö, olika vattenlösningar, odling av konstiga/udda växter, från frö till tråd/garn osv.
  Ergonomi i trädgården vore inte heller helt fy och skam...
  Lycka till vidare, ser mycket fram emot att följa dig vidare ?

 10. Lena Wirblad skriver:

  Ja, det är ju uppenbart att vi är många som älskar dig, Sara! Grattis till de fantastiska framgångarna! Du har ju förändrat så många människors odlingsbeteenden. Du är sannerligen en stor inspirationskälla och du har verkligen skapat en bra bredd med alla olika former av digitala medier. via denna virala värld vi lever i gör ju att dina kunskaper, tankar och experiment kan spridas så finurligt och fint.
  Jag önskar mer inläst material, att dina böcker kommer som inläst, och mer podd. Gillar verkligen din nya podd, du har en bra berättarröst.
  Skulle gärna också se lite mer av dina vloggar där du visar lite av din trädgårdsvardag.
  Du är bara bäst!!

 11. piarut skriver:

  Hej
  Lite motvalls är jag. Eftersom ”alla” vill ha långa omfattande youtube-klipp, t ex från sådd till skörd, vill jag säga så här. När man inte alltid har tid eller ork (sent på kvällen) att kolla avsnitt på 20-30 min är det jättebra att du delar upp dessa i avsnitt som du gör nu.
  Älskar t ex spellistan ”Skörd”, där alla klipp är typ 2-7 minuter långa. Då får man snabb effektiv info och kunskap. Jag hinner nästan aldrig se 30-minutersinlägg till slutet.
  Ofta står jag ute i landet och ska göra ngt, (t ex så) och då måste jag ibland kolla en gång till på något av dina klipp, för det är ngn detalj jag glömt hur du gjorde. Då är det suveränt med en relativt kort film att kolla igenom (du vet av med handskar, iväg där det finns täckning osv).
  Nästan allt jag kan om odling, har du lärt mig! Tack Sara ?

 12. petra.wolf skriver:

  Instämmer helt med de övriga, jätteskoj med fina siffror men jag är inte förvånad med tanke på den fina kvaliteten på ditt material. Jag vet hur du har inspirerat och påverkat mig mest i min odling. Utan dig hade jag aldrig testat favoriterna Pak Choi och Tat soi, aldrig sått kål i januari och aldrig odlat trädgårdsportulak. Samt skördat gröna blad i januari. Men det hade varit roligt att läsa om vad andra följare har lärt sig / inspirerats av. Kan du inte köra ett inlägg där vi följare får skriva några ord om det? Det var så otroligt givande att få följa kålutmaningen inte bara din odling utan även några följare.

 13. Elisabeth skriver:

  Vad kul att se de här siffrorna, både för att det är skoj med bakom scenen-inblickar och för att det är så himla roligt och välförtjänt att det går bra för dig/er!

  Jag är en av de 67 procenten som läser nyhetsbrevet och när jag såg siffrorna så slog det mig att ditt är det enda nyhetsbrev jag alltid läser. Jag prenumererar på kanske fem, sex olika, men det är bara ditt jag känner "jippi" för när det dimper ner i inkorgen. Jag tror att det är för att jag alltid räknar med att lära mig någonting av dig, plus att du skriver så välformulerat så att det dessutom är njutbar läsning.

  Mina favoriter på bloggen, podden och youtube är t.ex. "från sådd till skörd"-serierna, det kollar jag oavsett grönsak. Det är något med progressionen som är lockande, förutom själva sakinnehållet. Det ligger nära njutningen med att odla: att de något växa. Jag får lite samma känsla av att bläddra fram i klippen och se dina sparrisar eller tomater. Härligt är det. Och så tycker jag om hur det ibland kan sluta i ett halvdant resultat. Det är ärligt och skapar igenkänning.

  Ett hett önskemål från min sida är att få se hur perennrabatterna som du gjorde genom att täcka rakt på gräsmattan ser ut nu. Eller hur jorden ser ut, snarare. Kan du inte bege dig dit med din marschall-pinne och visa jorddjupet? Det vore så kul! (Alltså, jag inser att det nog för en utomstående vore tämligen svårt att förstå vad som vore kul med att se någon sticka ner en marschallpinne i jorden - men jag tror att jag inte är ensam i det här kommentarsfältet om att tycka det, hihi...)

  Tack för allt du lär ut! I morgon ska jag skola om kålutmaningskålen!

 14. helene.hanellohrstrom skriver:

  Tack Sara för allt du gör och att vi får följa dig, din familj och din fantastiska trädgård! Du är verkligen en inspirationskälla.
  Jag älskar såkalendern som håller på nu i mars och ser gärna liknande som den och även kålutmaningen.
  Nu vill jag ha vår även här i zon fyra, men kung Bore ser inte ut att vilja släppa taget om vintern. Men inne spirar och växer det så man blir varm i hjärtat.

 15. eldiraa skriver:

  Jag tittar på minst ett klipp om dagen så här har du en som bidrar med statistiken 😉 Tycker att det är kul att få inspiration av nån annan som också är passionerad och nördig med odling, då jag i omgivningen inte har nån att diskutera sånt här med.
  Bra också med bilder/videos. Mycket kan man läsa sig till men en bild säger mer än tusen ord 🙂 Gillar mycket de klipp där man får följa ex frö till skörd, eller olika jämförelser, som du gjorde med jorden. Kanske man kan göra jämförelser med olika växtplatser och se hur skillnaderna blir mellan samma art? Det kanske kan inspirera att odla i ex skuggigt läge, eller vara avgörande för att skippa det hela.. Och kul att du visar mer ovanliga fröer, i år ska jag testa nyzeeländsk spenat tack vare dig 😀

 16. MaryAnn skriver:

  Och stort tack till dig för att du finns ♡
  Och tack för att du fått mig till att starta en egen Youtube kanal. Det är ju riktigt roligt när man kommit över scenskräcken!

 17. Louise Fridh skriver:

  Grattis till framgångarna! Jag följer dig på Instagram och här i ”kvarteret”. Jag tycker mycket om receptinläggen. Det skulle jag gärna se mer av, från skörden till färdig produkt, maträtt eller förädling. Håller med om tidigare kommentarer att jag gärna hör mera av dig, podden uppskattar jag mycket!

  • Sara Bäckmo skriver:

   Alltså, ni skriver så bra saker. Tack! Nästan allt ni föreslagit är sådant som kommer i en eller annan form framöver. Så också mat-perspektivet =)

 18. Pia skriver:

  Jag har inga möjligheter till växthus ell tunnelväxthus så jag skulle vilja se mer av frilandsodling

 19. jhn003 skriver:

  En sak jag måste kommentera är att jag njuter av att du har så hög kvalitet på ljudet i dina videos och poddavsnitt. Det är något många andra förbiser eller inte har kunskap om hur man gör.
  Tack för det!

 20. kerstin.h.olsson skriver:

  Åh, har du startat en egen youtubekanal?!? Hurra! En länk till den, kanske?

 21. Helen Andersson skriver:

  Tack Sara! Du är verkligen en person som på ditt härliga sätt kan förklara och inspirera oss alla. Så härligt att du också är glad och medveten om dina styrkor. Lycka till på din väg!
  Bamsereikikramar Helen

 22. Anna skriver:

  Är så glad för att det går så bra för dig! Unnar dig verkligen allt gott och tackar ödmjukt för allt du ger oss.
  Tack för att du är stolt och rakryggad, men aldrig nedlåtande, över dina styrkor och vad du kan och gör. Det inspirerar mig mycket.
  Här är du nästan som en i familjen. Hela familjen känner igen din röst på håll, när jag tittar på en video eller Instagramstory.
  Tack för dina fina ord om oss. ?

 23. Carolina skriver:

  Jag är lite ledsen över att du försvinner för mig på Facebook. Tyvärr lyckades jag inte göra om inställningarna som du skrev. Fanns ingen meny under gilla... Brukar inte ge mig för der så jag kikade runt men hittade inget mer sätt att" "uppa" dig.
  Men ger mig inte. Får väl gilla mer så fejan fattar... Men då måste man ju se inläggen...
  Kan du kolla hur jag kan påverka numera...

 24. Pia skriver:

  Jag kom på en sak till: täckodlingsmaterial. Jag kan få tag på löv på hösten men gräsklipp har hittills varit stört omöjligt. O då har jag ändå kontaktat kyrkogårdsförvaltningar, Bruksförvaltningar o frågat vänner o efterlyst på fb o instagram etc. Köpte massor med smådjurshalm på Granngården o Arken Zoo förra året men läste ngnstans på nätet att halm tar så mkt av jorden vid nedbrytningen så det var inte att rekommendera. Kände mig som misslyckad täckodlare. Så lite mer info om täckmaterial o hur man kan tänka kring det vore trevligt ☺

 25. Ulrika skriver:

  Bästa Sara! Du är bäst precis som du är. Alltför mycket teknik, statistik och taktik kan döda charmen. För mig är du kanonbra. Måste det bli ännu bättre? Din enkelhet är en stor del av charmen. Vi är många trogna som följer och delar dina inlägg ändå. Kram till dig!

 26. Anna skriver:

  Jag älskar att se dig resonera kring odlande, familjeliv och arbetsliv. Det är en ekvation som det är många som försöker få ihop. Jag själv har fyra barn och stort hus samt odlar ca 300 kvadrat och du har hjälpt mig otroligt mycket i att lägga ned perfektionisten i mig. Tack ❤ Jag vill gärna se mer av dessa vardagsglimtar fast jag förstår om det ibland är jobbigt att dela så privata saker med hela Sverige. Speciellt då du ibland får negativa kommentarer... vill att du ska veta att du hjälpt mig mycket på vägen ut depression och utbrändhet!

 27. Barbro Andersson skriver:

  Hejsan, jag tittar gärna och har stor nytta av dina avsnitt på you tube. Om man vill nörda ner sig i tex. vitlöksodling så tittar jag in hos dig först. Det ENDA jag saknar är att IBLAND berättar du inte vilken tid på året du spelar in och lägger ut (när jag tittar på äldre material). Din you tube kanal är en skattkista som man lär sig av hela tiden och då är det av stort intresse att veta när på året saker sker.

  Heja heja Sara!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *