Tomater med vitlök och chili | Skillnadens trädgård | Sara Bäckmo
Stäng menyn

Stekta tomater med vitlök och chili

Hastigt stekta tillsammans med vitlök som fått lite färg är tomaterna så goda att jag kan äta dem som godis.

Sent om sider mognar tomaterna i tunnelväxthuset. De är mycket efterlängtade. Ett riktigt gott tillbehör till pasta eller som en del i en större måltid passar det fint att göra enkla frästa tomater. Hastigt stekta tomater med vitlök och chili är så goda att jag kan äta dem som godis.

Du behöver:
Cirka 500 gram tomater i blandade färger och former.
6 skalade och tunt skivad vitlöksklyftor.
Lite färsk eller torkad hackad chili.
Salt

Gör så här:
Dela eventuellt tomaterna i mindre bitar eller halvor.
Hetta upp en stekpanna och ös i tomater, vitlöksskivor och hackad chili.
Låt fräsa hastigt tills vitlöken fått lite färg.
Salta, lägg upp på ett fat och ät varma till maten.

Tomaterna är också läckra på smörgås men då behöver de rinna av något för att inte mackan ska bli för sumpig. Använd skyn från tomaterna till dressing eller annat.
/Sara Bäckmo

22. augusti 2015

Ett svar till “Stekta tomater med vitlök och chili”

  1. britt risberh skriver:

    Toppengott! Jag använde en wokpanna, och började med att steka chili i stora bitar samt vitlöksklyftorna på hög värme i rapsolja, samt Himalayasalt. Sedan tomaterna, fortfarande på hög värme. Blev verkligen middagens höjdpunkt!

Lämna ett svar till britt risberh Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *