Supersmarta väskan SARA: Så bär du den - Sara Bäckmo
Stäng menyn

Supersmarta väskan SARA: Så bär du den

Min praktiska väska kan bäras på flera sätt och passar därför många kroppstyper och aktiviteter. Här visar jag mina bästa sätt att bära väskan SARA.

Sara med en bukett gula tagetes

Jag använder min väska varje dag i odlingen. Här bär jag sekatör, kniv, snören, fröpåsar, läppbalsam och alldeles för många andra bra-och-ha-grejer. Foto: Maria Fors Östberg.

 

Stort tack för alla fina kommentarer om min nya väska SARA! Det är förstås ett drömprojekt att få vara med och designa en produkt som jag saknat och att dessutom se odlarvänner över hela landet hurra väskan är bästa återkopplingen. Jag hoppas att ni sliter väskan rejält och använder den lika mycket som jag!

 

Läs mer: Min nya väska - för trädgård och aktivt vardagsliv

 

För dig som inte hängt med så är väskan SARA ett samarbete mellan mig och Johanna Söderström, som driver klädföretaget Operose. Hon nappade på min idé med att ta fram den här smidiga väskan som kan bäras på många olika sätt. I den kan vi ha små nödvändiga saker när vi jobbar i trädgården, och slippa ha allt i fickor på kläder som man av olika anledningar inte bär just precis nu. Jag bär min väska så gott som jämnt då jag är ute och har dessutom en (ren) som jag använder privat.

Poängen med väskan är just att den kan bäras på så många olika sätt, beroende på tillfälle och vad som passar dig som användare. I det här inlägget tänkte jag visa dig några sätt att använda väskan på. Om du har fler sätt får du väldigt gärna höra av dig!

 

RABATT PÅ OPEROSE-KLÄDER FÖR SKILLNADENS LÄSARE, UPPGE KODEN  RBSKILLNADENS23AW I WEBBUTIKEN.

 

 

Smarta Sara-väskan.

Mitt favoritsätt att bära väskan är tajt mot kroppen, under bysten. Där tar den liksom ingen plats och är aldrig ivägen. Foto: Maria Fors Östberg.

 

Axelremsväska med midjeband

Så här använder jag själv väskan oftast. Som en axelremsväska, med ganska kort axelband. Då sitter väskan tajt mot kroppen och glider inte iväg när jag rör mig. Om jag ofta behöver hämta saker ur väskan sitter den mot framsidan av kroppen. Midjebandet är fäst i väskans "ringar" i nederdelen. På det här viset bär jag väskan om jag har lättare sommarkläder eller en go tjocktröja när jag jobbar. Ofta drar jag på mig en väst över väskan och låter den sitta som en extra ficka under.

 

Smarta Sara-väskan.

Oavsett om väskan bärs högt upp eller längre ner så kan midjebandet fästas i övre ringarna och på så sätt ge en annan komfort. Foto: Maria Fors Östberg.

 

Midjebandet högre upp

En läsare tipsade mig om att det för vissa kan vara bekvämare att ha midjebandet fäst i väskans övre ringar, till exempel den som har lite större hydda. Det är suveränt - för alla! När midjebandet sitter högre upp glider det inte in under ett linne eller liknande på sommaren. Om midjebandet är för långt för dig med smalare midja går det att slå en knut på bandet.

 

Smarta Sara-väskan.

Jag gillar att fösa väskan bak på ryggen när jag ska böja mig ner eller till exempel ligga och rensa. Foto: Maria Fors Östberg.

 

Fäst i byxans hälla

En annan av mina läsare tipsade om att fästa midjebandet i byxans hälla, för att på så sätt hålla väskan på plats. Det är jättebra, till exempel om man vill dra väskan till ryggen så att den inte är i vägen när man behöver böja sig ner. Då trillar inte heller saker ur fickorna lika lätt.

Karbinhaken är noga utvald för att lätt kunna hanteras med en hand och sätts i det här fallet om både metallringen på väskan och hällan på byxan. Då hålls den på plats.

 

Smarta Sara-väskan.

Så här enkelt fästs karbinhaken i både hällan på byxan och ringen på väskan. Foto: Maria Fors Östberg.

 

Smarta Sara-väskan.

Ta bort det nedre bandet och väskan blir en midjeväska. Foto: Maria Fors Östberg.

 

Midjeväska

Genom att ta bort det nedre bandet på väskan kan den enkelt bäras som en vanlig magväska, hängandes på höften eller längre upp på midjan. Bägge är väldigt praktiska. Också på det här viset kan midjebandets karbinhake fästas i en hälla och på så sätt hålla väskan på en viss plats.

 

Smarta Sara-väskan.

För att hålla väskan på plats kan midjebandet användas runt låret och på så sätt blir det en benväska istället. Foto: Maria Fors Östberg.

 

Benväska

Om det nedre bandet fästs runt benet hålls väskan på plats mot benet, vilket ger en praktisk och skön benväska att bära. Ta bort det nedre bandet helt och korta in det något. För in en av karbinhakarna genom en av de nedre ringarna på väskan och dra bandet dubbelt runt insidan av benet. Fäst bägge karbinhakarna i ringen på framsidan av väskan. Klart.

 

 

Smarta Sara-väskan.

Ibland är det skönt att bära väskan som en vanlig axelremsväska - utan midjeband. Foto: Maria Fors Östberg.

 

Smarta Sara-väskan.

Fin och så praktisk. Jag är så stolt över att ha varit med och tagit fram den här väskan, som jag vet att så många haft nytta av! Foto: Maria Fors Östberg.

 

Axelremsväska

Såklart kan väskan bäras som alldeles vanlig axelremsväska utan midjeband.

Vill du bära väskan så här långt ner kan det ändå vara toppen att ha midjebandet på, till exempel fäst i de övriga ringarna. Då stannar väskan kvar mot kroppen.

 

 

Sara plockar tagetes.

Jag bär alltid väskan när jag skördar på handelsträdgården. Då har jag både sekatör och kniv redo, alltid. Foto: Maria Fors Östberg.

Orange tagetes.

Afrikanske tagetes, en favorit i sommarbuketten. Foto: Maria Fors Östberg.

Smarta Sara-väskan.

Den smarta mobilfickan rymmer också en stor telefon, som så gott som alltid hålls på plats av fickans utformning. Foto: Maria Fors Östberg.

 

Som du ser finns det flera sätt att bära väskan på och alternera mellan olika sätt beroende på vad du gör för tillfället.

Hoppas att du haft stor användning av din väska, eller blir nyfiken på att prova den efter att ha sett hur den kan bäras.

 

Köp väskan SARA i min webbutik

 

Av förklarliga skäl använder jag själv mest väskan i trädgården, men jag har fått höra att personal som står i butik, jobbar i barnomsorg och vård, tränar hundar och jobbar med andra aktiva uppgifter använder väskan och är jättenöjda. Det tycker jag är så roligt!

Väskan finns i flera färger och kan köpas i min webbutik. En perfekt present att önska till dig själv eller att ge bort till någon du gillar.

/Sara

 

18. september 2022