Te av citrusblommor

En enda blomma från mitt citrusträd ger ljuvlig smak. Med det här fina tipset från en följare har mitt förmiddagste blivit mycket godare.

Två citrusblommor ligger på svarta teblad.

Citrusblommor som ramlat ner från träden kan användas till underbart te.

 

Tänk att en enda liten avdankad blomma kan göra hela skillnaden. Jag fick det här tipset av en följare på Instagram efter att jag berättat om citronträdet som börjat blomma efter vintervilan. Blommorna doftar ju så gott!

 

När blommorna trillat av från trädet - brygg te på dem! Så löd tipset och jag provade. Eftersom jag mest dricker svart te lade jag min första blomma i te-silen och fyllde sedan på med teblad och hett vatten. En underbar doft slog emot mig, men inte alls samma doft som från en citron eller te som smaksatts med citrus. Det här liknar ingenting annat. Tipsar gärna vidare så fler kan prova!

Blommorna jag använder är alltså de som trillar av från citrusträden. Jag har provat med både citron och dvärgapelsin/kalamondin - bägge blir lika bra. Blommorna har lagts tillsammans med lös-te i en sil men jag antar att det blir vackert att lägga blomman i glaset också.

Har du fler fina tips på blommor att använda i te?
/Sara Bäckmo

07. mars 2018

2 svar till “Te av citrusblommor”

  1. Paula skriver:

    Lindblommor!

  2. […] Och vad dricker jag för te? Jag är mycket förtjust i svarta teer med mycket smak av... te. Bland smaksatt svart te föredrar jag körsbär-, fläder- och olika varianter av Earl Grey. Visste du att du kan göra ditt eget citrus-te av blommor från citrusträd som odlas i kruka? Läs mer om mitt te av citrusblommor här. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *