Test: Samodla kål och tomat - Sara Bäckmo
Stäng menyn

Test: Samodla kål och tomat

Jag hoppades på att hitta ett sätt att kunna odla kål utan varken nät eller bekämpningsmedel. Förra året gjorde jag ett test. Och så här gick det.

Efter att ha sett fantastiska bilder på kål som stått utan täckning en hel säsong blev jag sugen på att prova en metod med samplantering av kål och tomat, för att hålla ohyra borta. En del av min kålplantering förra året (2014) stod därför utan nät under en säsong, som ett test. Här kan du se tre klipp där jag följde min provplantering av kål och tomat under säsongen. Möjligen påverkades resultatet, som visas i sista klippet, av att min sammanlagda kålplantering är ganska stor och lockar mycket ohyra. Kanske blir resultatet ett annat i en odling där det inte finns så många plantor.

Har du provat? Eller har du andra tips på samplanteringar som håller mal och fjäril borta från kålplantorna?
/Sara Bäckmo [YouPlaySinglePlayer video="104,495,46581" yod yot ]
[YouPlaySinglePlayer video="104,495,46582" yod yot ]
[YouPlaySinglePlayer video="104,495,46597" yod yot ]

 

05. november 2015