Tittar tillbaka och drömmer framåt - Sara Bäckmo
Stäng menyn

Tittar tillbaka och drömmer framåt

En sak som är väldigt roligt med att dokumentera arbetet i trädgården i en blogg är att hela året finns i både bild och text.

Nu håller jag som bäst på med finliret med veckans klipp från Skillnadens Trädgård. Jag tänkte visa lite hur jag jobbar med att förbereda odlingsbäddar för vintervila. Jo, en del bäddar vilar faktiskt under vintern, i alla fall på så sätt att jag inte odlar i dem. Men aktiviteten där avstannar förstås inte. Mer om det imorgon.

En sak som är väldigt roligt med att dokumentera arbetet i trädgården i en blogg är att hela året finns i både bild och text. Efter en ganska dålig säsong, när en hel del inte blivit som jag önskat, är det fint att kunna gå tillbaka och se med egna ögon att en hel del faktiskt blev riktigt bra.

Bädden jag ska visa imorgon har gett två dunderskördar. Först bondbönor, mängder av bondbönor under sommaren, och sedan en stor back full med spenat till frysen nu under hösten. Dessutom har det varit en väldigt fin bädd som lätt kunnat ses inifrån huset eftersom både bondbönor och den insprängda sommarmalvan varit så höga. I klippet kan du se hur det sett ut.
[YouPlaySinglePlayer video="104,495,46114" yod yot ]

 

Spenaten som skördats ligger i frysen nu. Den blir läcker lasagne, pastasås eller annat senare i vinter.

Fortfarande står en hel del mangold kvar i landen.
[YouPlaySinglePlayer video="104,495,52061" yod yot ]

 

Mangold fryser jag på samma sätt som spenat, det har jag skrivit om i ett inlägg tidigare.

Nu ska jag luta mig tillbaka, lägga upp fötterna en stund och smida planerna inför nästa odlingssäsong. Jag har ett tema jag tänkt försöka följa, med betoning på försöka...
Vad ska du försöka hålla dig till nästa år?
/Sara Bäckmo

10. november 2015

2 svar till “Tittar tillbaka och drömmer framåt”

 1. Carolina skriver:

  Hej Sara! Tack för en underbar blogg 🙂 jag har följt den sen i våras och har hittat mycket inspiration till mina egna odlingsförsök. Men det finns en sak som jag inte har lyckats hitta, hur gör du med skadedjur? (förutom sniglar och kålfjärilar). Hade varit tacksam för lite tips inför nästa säsong när jag vill testa på olika bönor och tomater, eftersom jag denna gången hade mycket trips och bladlöss som kändes omöjligt att bli av med. Hur gör du? Tack på förhand

  • Sara Bäckmo skriver:

   Hej Carolina!
   Jag har dessbättre inte så mycket skadedjur att jag behöver störas av dem. Bondbönorna drabbas ju typ alltid av löss och därefter myror, men det hör ju till. Kålen kan också få stora mängder löss och rädisor och rucola jordloppor. När det gäller bondbönorna så knipsar jag alltid toppen på plantorna. Jag vill inte ha dem så höga, och då försvinner också lössen. Kål och annat brukar jag spruta så hårt jag kan med vattenslangen för att får bort de ettriga lössen. Det brukar funka fint och är nog det bästa tips jag kan ge. Hälsningar Sara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *