14. oktober 2014

Trädgårdslasagne

Mangold är perfekt att använda till lasagne. Här sorten 'Giant Fordhook'.

Lasagne är superbra mat att laga på trädgårdsgrönt. Kombinationerna kan varieras i oändlighet. Här är ett förslag.

Till en ugnsform lasagne:
Lök
Morot
Rotselleri
En burk tomater
Örtsalt

Sås av smör, mjöl, mjölk, riven ost, peppar, salt.

Mangold/spenat eller liknande
Lasagneplattor

    • Fräs hackad lök, riven morot och riven selleri. Rör ner tomater och eventuellt lite extra vatten. Låt koka ihop i kanske en timme
    • Gör sedan den vita såsen. 
    • Värm ugnen till 200 grader.
  • Smörj en ugnsform. Lägg ett lager tomatröra i botten och häll på lite vit sås. Lägg sedan på ett lager lasagneplattor. Ovanpå detta lägger du förvälld och hackad mangold/spenat och häller på sås. Upprepa de två lagren. Avsluta med ett lager tomatröra och massa vit sås. Häll eventuellt på lite mjölk längs kanterna om såsen tagit slut. 
  • Grädda i ugnen i 30-40 minuter.
/Sara Bäckmo

3 svar till “Trädgårdslasagne”

  1. Camilla Lindblad skriver:

    Hur mycket ska det vara av ingredienserna för 4 portioner?
    Camilla

    • Sara Bäckmo skriver:

      Jag har sällan mängd angivet i mina recept eftersom det hela tiden varierar beroende på vad som finns. Man får helt enkelt prova sig fram! /Sara

  2. Anna skriver:

    Världens godaste lasagne 🙂
    Tack för receptet
    Kram
    Anna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *