Underbara grönsaksbiffar
![]() |
Grönsaker i den korg som togs upp ur stukan december 2013. |
Nu är det bara två veckor kvar tills jag ska öppna vår stuka för andra och sista gången. Så väldigt spännande!
Första gången den öppnades var dagarna innan julafton (se klipp på Youtube) och då kunde vi hämta upp fina och fräscha rotgrönsaker. Bland annat rödbetor. Och dessa har jag ätit till lunch idag!
Det är väldigt lätt att styckfrysa grönsaksbiffar på bakplåtspapper. Detta görs när de fortfarande är råa. Smidigt att packa med sig till jobbet och steka på plats. Gott mellan två lätt stekta brödbitar med getost och lite sallad.
Så här gör jag ett gäng biffar:
Ca 500 g rivna rotsaker
Några matskedar dragon
1 ägg
1 dl mjöl, gärna rågmjöl
Smeten blandas och får svälla en liten stund. Forma biffar och vänd dem i sesamfrön innan stekning (eller innan du stoppar dem ostekta i frysen).
Första helgen i mars öppnar vi stukan ännu en gång och plockar förhoppningsvis upp en hel korg med grönsaker att njuta av innan det är dags att börja skörda i varmbänken. På så sätt har vi verkligen kunnat äta hemodlade, någorlunda färska grönsaker under hela året!
Grönsakerna kan förstås också ha blivit uppätna eller dåliga på något sätt. Men det vill jag helst inte tänka på.
Vill du se hur jag gjort stukan kan du ta en titt i fotoalbumet Stukan 2013 på Facebook (länk här).
/Sara Bäckmo
Hej Sara! Det är så kul å få följa din blogg, bli inspirerad och få tips!