02. maj 2017

Uppfinnaren sätter spår

Pappor som är helt ointresserade av odling kan ändå sätta viktiga spår i en trädgård. Hör veckans poddavsnitt där Johannes och jag berättar om våra pappor - som bägge är uppfinnare.

Det viktigaste någon sagt om min köksträdgård är "Det ser ut som min mormors trädgård!". När min pappa besökte oss sommaren 2012 stod trädgården i full prakt. Det var andra året jag odlade grönsaker i den nya köksträdgården och just vid det här tillfället hade vi precis kommit hem från BB med vår nyfödda dotter. Min pappas korta konstaterande blev en länk från mig, vidare genom honom och tillbaka till farmor och hennes mamma. Trädgården som ett band genom tiden.

Min pappa är båtbyggare. Han bygger inga båtar numera, men det känns ändå som om han kommer att vara båtbyggare så länge han lever. Genom åren har han också uppfunnit ett gäng saker, så att titulera honom som uppfinnare känns helt relevant.

Uppfinnarpappor är lustigt nog en gemensam nämnare för Johannes Wätterbäck och mig. Så märkligt egentligen. I vårt senaste poddavsnitt pratar vi om hur våra odlingar präglats av pappor med sinne för tekniska lösningar och hitte på.

 

 

Det här avsnittet sponsras av Eldgarden.

Alla våra tidigare avsnitt hittar du på sajten tvaodlareemellan.se. Förra veckan pratade vi om köldknäppen i april, det kan du höra här nedanför.
/Sara Bäckmo

 

2 svar till “Uppfinnaren sätter spår”

  1. Lena skriver:

    Jag har alltid kallat min kära mårrmårr Berta, född på Hönö - för just mårrmårr - och det är så det skall vara 🙂 Hon bodde i Masthugget när jag var barn. Hon hade bl a en jättefin vers på Hönömål om när silla geck tell, minns nu bara att de fyllde allt med sill - "de var aatina å kuttinga å fjärdinga å spaan å moster Amalias unnerstobb! "

  2. Händigakvinnan skriver:

    Lyssnade på avsnittet igår. Skrattade så tårarna rann. Lyssna, uppmanar jag alla som inte gjort det än! Fortsätt sprid odlarglädje, ni är väldigt bra och behövs.
    Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *