23. november 2016

Podcast: Vad gör dig glad?

I veckans korta poddavsnitt pratar vi om glädjen som odlingen ger. Och jag blir nyfiken på vad som gör dig glad i trädgården. Berätta!

Jag blir så gott som alltid glad av att vara ute. Det är som en injektion energi. Det är alltid något som inte ser ut riktigt som det gjorde förra gången jag passerade. Något luktar annorlunda. Något har vält. Jag provsmakar grejer och tycker och tänker saker som jag inte riktigt kommer mig för när jag är inomhus.

I vårt senaste korta avsnitt inför podcast-premiären av Två odlare emellan pratar Johannes Wätterbäck och jag om odlarglädje.

Vår podcast finns att lyssna på via:
Libsyn
Soundcloud
Acast
iTunes
Och självklart också på sajten tvaodlareemellan.se.

 

 

Vinterodling är grejen!
Något av det jag älskar med den här årstiden är att gå ut i mina tunnelväxthus och titta på blad. Blad som övervintrar. På bilden överst syns olika slags ekbladsallat som växer i en pallkrage i ett av tunnelväxthusen. Jag pratar lite med dem nästan varje dag. Pillar på bladen och kollar hur de har det. Det gör mig jätteglad! Det är något visst med att se grönska under den här tiden på året.

Är du nyfiken på att se mer av mina vinterodlingar kan du gärna kika på ämnets spellista på min YouTube eller läsa mer på bloggen under kategorin Vinterodling.

När är du som gladast i trädgården? Vad gör du? Vad känner du? Dela med dig!

Tidigare kortavsnitt av vår podcast Två odlare emellan kan du lyssna på genom spelarna nedanför.
/Sara Bäckmo

 

 

4 svar till “Podcast: Vad gör dig glad?”

 1. Hanna skriver:

  Tänker direkt på mitt första försök med mangold i somras (efter att ha läst din blogg faktiskt!) en så grymt tacksam å frodig grönsak! På nolltid fick jag stora kraftiga blad och av dessa gjorde jag gräddstuvad mangold. Himmel va gott till nypotatis! Varje gång jag skördade kom jag in med världens största leende på läpparna. Kan lugnt säga att mangold kommer finnas i min trädgård i fortsättningen. Tack igen Sara för all inspiration! Var på föreläsningen i Nykarleby och när jag kom hem sträckläste jag din bok. Nu längar jag tills nästa säsong och planerar vintersådder för fulla muggar!

 2. Marie skriver:

  Att så och att skörda, det gör mig glad. Och såklart när sådderna tittar upp! Finns det något mer spännande och glädjefyllt än att få se hur de första små hjärtbladen vecklar ut sig?! Och bästa terapin när jag inte mår bra är att gräva!

 3. Benni fra Norge skriver:

  Hei Sara.
  Fin podcast. Du er så god til å sette ord på vår pasjon for dyrking av mat.
  Hva jeg liker best ved å dyrke?
  Jeg liker alt; sådd, forbedre jorden, lage jord, prøve nye sorter, se at det spirer og å høste.
  Men det aller beste er å ikke ha direkte arbeid i hagen, men bare gå turen rundt i hele hagen.
  Se på alt som vokser og skjer - bare å nyte synet. Jeg kan bruke flere timer på turen. Herlig - energipåfyll de lux.

 4. Anna skriver:

  Det är så mycket som gör mig lycklig i trädgården. Att forma blomsterrabatter, trädgårdsgångar, damm osv och sen se resultatet, att sitta i jorden och rensa ogräs med bara sina egna tankar som sällskap, att odla grönsaker och sen gå ut och plocka in till middagen och veta att detta sådde jag inomhus i mars, äta jordgubbar direkt från landet eller bara sitta på altanen och titta på humlorna i gräsmattan. Det enda som inte gör mig glad i trädgården är att vi har så kort växtperiod här uppe i Norrbotten, men då får man planera och så under vintern och drömma om sommarens varma dagar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *