24. augusti 2017

Vad tycker du om boken Skillnadens skörd?

Äntligen! Från och med idag finns min nya bok "Skillnadens skörd - Mat från trädgården året om" i butik. Jag är så väldigt nyfiken på vad du tycker? Gillar du den?

I snart två år har vi levt med Skillnadens skörd, Maria Fors Östberg och jag. Skrivit, lagat mat, plåtat och vänt och vridit på en mängd aspekter. Det har varit ett fantastiskt roligt jobb och egentligen toppas det bara av att äntligen få se boken på hyllorna. Idag är det stor premiär och nu är boken på allvar släppt!

Hurra, hurra, hurra!

Efter skoldagens slut ska barnen och jag symboliskt åka till stan och köpa boken över disk. Vår bok. Stort! Och så blir det tårta, köpt från bageri.

 

 

Jag förstår förstås att inte alla sitter som på nålar likt jag själv och väntar på att få springa iväg till bokaffären och få se hur boken ser ut, eller att få skrika ut till alla runtomkring vad man tycker om den när den väl ligger i knät. Men jag är så förbenat nyfiken på vad du tycker! Det vore så roligt om du vill lämna en kommentar när du fått ditt ex av boken och berätta. Kommentera gärna på Facebook eller på bloggen. Eller lägg ut en blänkare på Instagram. För att jag lätt ska kunna hitta och läsa är det kul om du vill tagga #skillnadensskörd och #sarabäckmo.

Och om du skriver en recension av boken på blogg eller liknande vore det jätteroligt om du postar en länk till mig! Jag kanske vill dela vidare. Läs gärna den fina recensionen på Elin Iderströms blogg om du vill få en känsla för vilken slags bok det är.

Om du vill beställa boken från nätet kan jag tipsa om att Bokus har ett erbjudande med signerade böcker. Boken finns också hos Adlibris.

Många har undrat över om boken är en kokbok eller en trädgårdsbok. Hm. Både och. Den står definitivt på trädgårdshyllan, men innehåller många recept. Just nu ligger den på topplistorna både i kategorierna Hem & Trädgård och Mat & Dryck. Det är en bok om hur jag odlar för att kunna skörda och hur jag skördar för att kunna laga mat. En trädgårdsbok med många recept.

Jag ser fram emot att höra vad du tycker om den!
/Sara Bäckmo

21 svar till “Vad tycker du om boken Skillnadens skörd?”

 1. Monika skriver:

  Jag väntar på min som jag beställde igår...Ska bli så roligt att läsa och laga mat med nya uppslag. Tack på förhand!

 2. Annica skriver:

  Vilken fin bok ? Det är svårt att kommentera en bok som är så välskriven och så allt igenom odlingsivrig. Glad att inte vara ensam om att "lida" av positiv ätstörning. Bra jobbat Sara! Och tack för allt du ger.

 3. Kitty skriver:

  Ser fram emot att bläddra i den, men jag har inte hunnit beställa den ännu...
  /Kitty

 4. Kerstin Borg skriver:

  Åhhh vilken häftig bok, fick den idag med posten och har bläddrat och läst här och där. Så härligt med text om odling vävt med goa recept och tips. Underbart att njuta av nu när kvällarna är mörka. Inspirerad blir jag som med allt som kommer från dig. Imorgon ska jag ut och så mer i mina grönsaksland. Tack för all odlarglädje Sara ?
  Hälsning Kerstin

 5. Terese skriver:

  Boken står på min "villhöver"-lista och kommer köpa den när min första lön efter föräldraledigheten trillar in. Hittade din blogg så sent som för två dagar sen när du postade en bid på dina meloner i en facebook-grupp. Har suttit varje ledig stund sedan dess och klickat runt bland dina inlägg, haha!
  För övrigt är det underbart att se att du bär din bebis på bokomslaget. ❤️
  Hälsningar från en nybörjarodlare, ekomedveten, bärande småbarnsmamma

 6. Anette skriver:

  Boken är underbar! Dina tips för hur man kan ta hand om allt som odlas är verkligen super. Mycket bra grepp att skriva utifrån odlarens och skördens perspektiv. När jag läser din bok inser jag hur stor skillnad det är på den och andra matböcker som skrivs av ex. kockar. Tack!

 7. Elin Runsten skriver:

  Tack Sara för en till fantastisk bok!
  Som jag har längtat! Full av inspiration, vackra bilder och nya matidéer. Läst från pärm till pärm, satt på nytt kaffe, och börjat om. En riktig "matbok" som faktiskt handlar om mat! Från frö till tallrik och i olika former. Härliga tips om hur man kan byta ut, förädla och hantera/förvara sin skörd. Tankar väcks, vad har jag för möjligheter, önskan att prova nytt. Nästa år blir det kålrabbi och spetskål i landen här. Lusten att odla mer bubblar och jag tittar ut över min köksträdgård och inser: Shit! Jag måste att utöka! Det kommer ju inte att få plats nästa säsong... ?
  Så tack för allt du delar med dig av i alla dina kanaler!
  En stor inspiration.
  /Elin

 8. Vendela skriver:

  Glad för att boken innehåller mycket odlingstips och inte bara recept vilket jag var lite rädd för. Bra komplement till första boken.

 9. Marie skriver:

  Vill bara hylla! Vi har alltid skördat och fixat mat efter vad som finns i landen. Min man har fantastisk matfantasi och nu djupdyker vi i din bok och får ta del av massa nya saker och några som vi redan gjort ? va? Och säger: Den har hon snott av oss....! Tack för en fin bok att ha aynlig framme i köket.

 10. Sarah skriver:

  Den är fantastisk! Idag har vi ätit äppelbröd till soppan. Ser fram emot att prova fler recept! Tack för all inspiration <3

 11. Pia Ruthgård skriver:

  Den skickades i torsdags men har inte fått den än... Väntar ?

 12. Anna skriver:

  Den är jättebra! Jag hade lyckan att knipa ett signerat ex. Vi odlar mycket här hemma och det är just frågan om hur allt ska användas i köket dom år den stora frågan. Det år inte svårt att få stor skörd men svårt att veta hur man ska kunna ta hand om den. Tack för. Många fantastiska tips- både i nya boken och bloggen/videoklippen!
  Anna

 13. AM skriver:

  Tack Sara för en fantastisk bok, läst den från början till slut och känner mig så tacksam för att du delar med dej .

 14. Pia Ruthgård skriver:

  Nu har jag fått boken - älskar den!

 15. Carina Beijer skriver:

  Tack Sara! En underbar bok som ger mej en massa inspiration. Jag har börjat odla mer än vad jag gjort förut och det är så kul!

 16. Susanne Ljungberg skriver:

  Hej Sara!
  Det är en helt underbar bok 🙂 Älskar båda dina böcker.. Längtar tills den 3e boken kommer..
  När kan man förbeställa den? Dina böcker står i mitt kök, ser dom varje dag.. Underbart!
  Tusen tack för att du förgyllt min vardag och mitt liv med mycket odling, helt fantastiskt roligt är det 🙂 Tack Snälla!
  Kram Susanne Ljungberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *