03. augusti 2019

Hej barn! Vad vill du fråga mig?

Nu är det dags att släppa fram alla barn som då och då ser och hör och läser om Skillnadens! Snart gör jag ett poddavsnitt för de små öronen och tänkte svara på barnens frågor om saker och ting.

Sara tar en selfie genom en spegel, och både hon och kameran syns i bild.

 

Jag vet att det är många barn som följer Skillnadens på olika sätt. En del kollar på YouTube-videos från trädgården, andra brukar kika med sina föräldrar när jag sänder live ibland på Instagram. Andra lyssnar på mina böcker som kvällssaga eller läser själva som läsebok i skolan. Jag blir jätteglad för det!

Jag skulle vilja göra något särskilt för er barn som följer Skillnadens och tänkte börja med ett poddavsnitt där jag svarar på era frågor. En podd är som ett radioprogram som man kan lyssna på via telefonen eller läsplattan. Mina poddavsnitt finns också på YouTube.

Vad vill du fråga mig? Det behöver inte handla särskilt om trädgården eller om växter. Det kan handla om våra djur, om jobbet, om saker jag gillar eller inte gillar. Sånt där som du undrar över. Försök gärna att ställa din fråga innan torsdag.

 

 

Så här såg jag ut när jag var typ fyra år. Långt hår va!

Här är fyra saker du kanske inte visste om mig:

 • jag kan blåsa luft ur ögonen, min man tycker det är jätteäckligt men barnen tycker det är coolt
 • jag var med och startade Barnkanalen och var programledare där i flera år
 • en gång svimmade jag i direktsänd tv när jag var programledare
 • jag är väldigt rädd för att saker ska explodera och tycker det är läskigt när det smäller
 • en gång svalde jag en femöring, precis som Emil i Lönneberga

Vi hörs lite senare i dina lurar!
/Sara Bäckmo

10 svar till “Hej barn! Vad vill du fråga mig?”

 1. eks.jansson skriver:

  Karin 7år undrar: Hur odlar man bra? Vad är bra växter att plantera?

 2. Noel skriver:

  Hej. Mitt namn är Noel. Min pappa hjälper mig skriva detta mail.

  "-Jag hörde att du skulle göra en pod för oss barn. Då har jag några frågor till dig."

  "-Odlar du chili och i sådana fall hur många olika sorter? Jag har en egen chiliplanta som jag tar hand om. Den har 50 000 scoville."

  "Min pappa odlar också chili, han har en Carolina Reaper, har du den?"

  "-Jag lyssnar på din bok på storytel när jag ska lägga mig. Undrar om du kommer läsa in någon mer?"

  "Hälsningar

  Noel 8 år, Vallentuna"

 3. jesaen skriver:

  William 5år: Du och barnen är så bra på att odla och gräva hål. Hur har ni blivit så bra?

 4. marie.malmstrom83 skriver:

  Hej!
  Det här är inte en fråga men jag vill bara berätta vad min lilla nyss fyllda 5-åring sa häromdagen;
  -"Mamma, det finns två i den här familjen som älskar Sara Bäckmo, vet du vilka? Det är du och jag, mamma!"

 5. Stefanie skriver:

  Hej,
  Jag har ett förflutet som barn och tyckte då som nu om djur. Jag är nyfiken på era katter och Kuling. Varifrån kommer de fina namnen, såsen tex? Hurudana är deras personligheter? Har kaninerna fått namn och hurudana är de, kaninerna?

 6. Elisabeth skriver:

  Nano, snart 3 år, undrar: "Vill du smaka en lila ärtskida?"

 7. Eva-Maria skriver:

  Hej! Här kommer en sen fråga, från Aron 10 år: Jag är sugen på att odla något nästa vår som växer på ett roligt sätt. Gärna något som går att äta också. Har du något tips? I år har jag odlat kalebass, de ser roliga ut!

 8. Sofia skriver:

  Hej Sara, mammas idol!

  Kan man odla lakris?

  Hälsningar från Sofia 8 år

 9. Isabell skriver:

  Hej Sara!

  Vilken är din favorit youtube kanal?

  Hälsningar Isabell 5 år

 10. petra-lennartsson skriver:

  Vad är den bästa gödningen för mina morötter?
  Undrar Adam, 8 år, Örkelljunga

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *