08. juni 2014

Välkommen till Skillnadens Trädgård

Skillnadens Trädgård, sommaren 2013.
Välkommen till Skillnadens Trädgård den 29 juni! Under evenemanget Tusen Trädgårdar visar jag min köksträdgård och berättar hur jag skapat ett makalöst trädgårdsskafferi i en villaträdgård.

Här ser du prov på hur en bruksträdgård kan se ut i slutet av juni, då köksträdgården sedan flera månader tillbaka gett vår familj grönsaker till måltiderna och nu jobbar för fullt med att producera råvaror för vår matkonsumtion resten av året.

I Skillnadens Trädgård växer under säsongen ca 150 olika sorter av grönsaker på en yta av 350 kvadratmeter, odlingszon 3.

Köksträdgården har skapats under åren 2011-2013 som ett odlingsexperiment för att ta reda på hur vi kan använda vår tomt till att odla mat. En stor del av arbetet har förstås handlat om att rent praktiskt odla. Men kanske har ändå den största delen handlat om att utforska hur en modern familj kan integrera odling i livet, genom att söka svar på frågorna:

Hur planerar vi måltiderna efter vad som är skördeklart i köksträdgården?

Hur påverkas vår mathållning av den mängd grönsaker vi skördar?


Hur påverkar det vår ekonomi att jag odlar nästan alla grönsaker själv?


Hur finner jag tid att odla?


Hur påverkar det vår familj att omge oss av en köksträdgård?


Kommande vecka ska jag försöka ge dig svar på frågorna ovan, som en förberedelse inför söndagen då jag visar Skillnadens Trädgård.

Öppettiderna är 10.00-17.00. Du hittar hit genom att sikta på byn Bökebacken, strax norr om sjön Åsnen i Kronobergs län. Det går att svänga in till byn från två håll. Skillnadens Trädgård ligger mitt på backen, med köksträdgården ut mot vägen innanför stenmuren.

Var vänlig och respektera angiven parkering under dagen så att lantbruksmaskiner, grannar och/eller utryckningsfordon kan passera.

Varmt välkommen!
/Sara Bäckmo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *