Vår Elin slutar på Skillnadens

Vilka magnifika år vi har haft tillsammans! Elin Iderström har följt mig på resan med Skillnadens sedan 2017, men nu lämnar hon redaktionen och satsar på bin.

Elin och Sara i en selfie.

Under åren har vi försökt träffas då och då, Elin och jag, även om vi bor långt ifrån varandra. Elin bor utanför Karlstad och jag utanför Växjö. Här är från Nordiska trädgårdar i Stockholm 2019. 

 

Så har den här hemska dagen kommit, som jag har bävat för ända sedan Elin började jobba med mig. Att hon ska sluta! Stor tacksamhet och lite sorg ryms i samma omvälvande bubbla. Att släppa in en person så nära i mitt företag och mitt jobb var verkligen inte självklart. Men så bra det blev!

Så här var det. 2017 började jag inse att mina kanaler skulle må bra av att ha fler personer i redaktion. När jag blev min egen på ny sajt (sarabackmo.se) och dessutom med önskemål om att ha ett särskilt medlemsmaterial, blev det tydligt att jag behövde ha en extra hjärna, fler timmar på dygnet och några händer till för att genomföra min dröm. Av en ren slump hittade jag Elin Iderström. Det var faktiskt inte mer komplicerat än att jag läste hennes dåvarande blogg (helt utan avsikt att hitta en medarbetare), råkade klicka in på presentationen och i ett huj förstod att just den här tjejen antagligen hade det jag behövde.

 

Läs mer: Jag har en kollega

 

Elin började jobba med mig september 2017 som någon slags assistent. Men ganska snabbt ville jag hellre titulera henne Skillnadens projektledare, för det var lite så jag tyckte det var bekvämt att ha det. Jag har alltid gillat en traditionell redaktions uppdelning, med projektledare, producent och sen en jäkla massa doers. Jag är en doer, men är inte alltid så bra på att ha den övergripande synen på allt som mitt jobb kommit att omfatta.

Under de här åren har Elin varit en fantastisk person i Skillnadens, som min kollega och vän, idéspruta, kunskapskälla och kvalitetssäkrare. Hon har haft koll på hur alla olika kanaler synkar med varandra, styrt upp sponsorer och annonsörer, utvecklat nyhetsbrevet, publicerat artiklar och videos och därtill varit ett ovärderligt bollplank.

 

De bästa åren

För mig personligen har de här åren med dig, Elin, varit de bästa i mitt yrkesliv! Du att jag lipar en skvätt när jag skriver det här... Det har varit helt fantastiskt att få jobba med dig. Du har så många fina kvaliteter! Mitt i allt brus av information och teknik som ska hanteras har du alltid haft våra läsares bästa för ögonen. Dessutom har du så klockrent läst av allt som är Sara och Skillnadens och med en fantastisk fingertoppskänsla hjälpt mig att navigera i hela den här konstiga medievärlden på ett sätt där jag  alltid känt att jag behåller min integritet och går min väg. Förutom allt fint innehåll du skapat och fixat och trixat med att lära dig nya grejer för att få allt att funka, så är jag så väldigt imponerad av din struktur och förmåga att hålla många saker i luften. Jag har lite att lära där...

 

Vilken resa!

För er som läser är ju det här en blogg, men i bloggvärlden är just den här bloggen ganska speciell. Skillnadens var den första blogg i Sverige som började finansiera produktion av innehåll genom betalande medlemmar. Vanligast är ju annars att annonser och annonssamarbeten är den vanligaste intäkten. Idag har flera bloggare gått i Skillnadens spår, men vi var först. Vi har dessutom genomfört hela arbetet och utveckling enligt vårt eget huvud och byggt väldigt lite på modeller och strukturer för den här typen av utveckling, som coacher och andra tar fram hela tiden nu. Det är himla stort! Nu under våren har vi dessutom nått vårt mål, där medlemsavgifter finansierar produktion och underhåll av allt material på sajten. Tack, tack, tack till alla er som bidrar till detta!

Inte minst är bedriften att vara en av Sveriges absolut mest lästa bloggar stort. Det är inte så många tydligt nichade bloggar som konkurrerar med de stora livsstils- och skönhetsbloggarna på topplistorna - men det gör Skillnadens. Och Elin har varit en väldigt viktig del i arbetet med att ta Skillnadens dit.

Man kan säga att du slutar på topp, Elin!

 

Tre personer i biodlardräkt bredvid bikupor.

Så här kommer Elin tillbringa en del av sina dagar nu - med bina. Här inspekterar hon bikupor tillsammans med familjen.

 

Tre frågor till Elin

När du började jobba för mig fick du svara på tre frågor. Nu får du knyta ihop säcken med tre frågor till.

 

Varför slutar du?

Det är dags för mig att gå vidare med nya egna projekt, helt enkelt. Jag blev väldigt spontant biodlare i början av förra året och är nu totalt såld på bin, honung och biodling! Jag vill växa den delen av mitt företag på olika sätt och arbeta mer här på min gård, med fysiska sysslor och fysiska produkter. Det kommer bli annorlunda och väldigt spännande. Men, det är med blandande känslor jag slutar såklart. Jobbet för Skillnadens är det roligaste uppdrag jag haft och det har varit ett privilegium att bli medbjuden på den här resan. Jag kommer sakna mitt arbete tillsammans med Sara och resten av teamet något ofantligt.

 

Vad har du lärt dig under de här åren med Skillnadens?

Den här frågan var svår att svara på. Det är lätt att peka ut en massa mindre, enskilda grejer som jag lärt mig, som att jobba bättre med kampanjer och marknadsföring och redigering av nyhetsbrev. Men lärdomen jag verkligen tar med mig är att det går att driva företag på olika sätt och att det går att skapa ett arbetsliv på sina egna villkor. Jag har en annan måttstock nu när jag arbetar vidare i livet, och ribban är satt jäkligt högt! Det är en väldigt värdefull insikt att ha med mig.
Och just det, jag har blivit en mycket bättre grönsaksodlare också, haha!

 

Vad har varit det bästa med att jobba med Skillnadens?

Får jag bara välja en enda sak så är det att faktiskt ha fått vara med och förändra en del människors liv till det bättre. Jag tror inte alla som läser och följer greppar det, men de otroligt fina meddelanden som Sara får vittnar om hur hennes arbete faktiskt gör skillnad för många individer. Så många tackar för stödet i svåra tider, för hjälp att ta sig igenom livets kamper eller bara för sällskap i ensamheten. Att på mitt sätt ha fått bidra till det… Det blir inte större än så för mig.

 

Tjej i stickad tröja på en lokal marknad.

En av Elins arbetsuppgifter nu blir att odla bin och sälja sin fina honung på olika lokala försäljningsställen.

 

Nu hoppas jag att ni allihopa hänger med på Elins resa som biodlare, med pepp och hurra och glada tillrop i sociala medier. Här kan du gå in och följa Elins nya projekt Tistelgården:

 

Tistelgården hemsida
Tistelgården Facebook
Tistelgården Instagram

 

Varmt tack Elin för allt du har bidragit med under de här åren! Lycka till med biodlingen och dina projekt kopplade till den.
/Sara Bäckmo

12. april 2020

9 svar till “Vår Elin slutar på Skillnadens”

 1. Elin skriver:

  Tack för de fina, fina orden Sara <3
  De här åren har varit så fantastiska. Kommer sakna att jobba med dig och med Skillnadens så det skaver i hjärtat!

 2. Lena Fermstedt skriver:

  Lycka till med biodlingen, Elin! 🙂

 3. lillemor.meijer skriver:

  Lycka till Elin!

 4. Helena skriver:

  Lycka till i fortsättningen Elin.

 5. Siv Svenssob skriver:

  Lycka till Elin.
  Jag blev själv biodlare för 5 år sedan När jag gick i pension och det förändrade mitt liv totalt, precis som skillnadens trädgård har gjort mig till en mycket bättre trädgårdsodlare.
  Siv

 6. Tina Kvastad skriver:

  Lycka till Elin! Själv blir jag biodlare till sommaren, det här låter lite spännande att man blir så fängslad av dem. Ska genast in och följa dina kanaler!
  Kram
  Tina

 7. lena.wirblad skriver:

  Lycka till Elin!

 8. Tina skriver:

  Lycka till, Elin! Bin är jättespännande! 🙂

 9. Lena ytterström skriver:

  Lycka till Elin! Spännande med ditt efternamn då det är mitt flicknamn. Lena Iderström hette jag förr. Kanske vi är släkt? Liknande intressen verkar vi ha iallafall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *