Var med på odlingskurs i vår!

Idag har vi äntligen släppt datumen till vårens två kurstillfällen. Hoppas att du hittar något datum som passar dig. Vi bjuder in till två kurser; om vinterodling och om att skapa en ny köksträdgård. Välkommen!

Människor jobbar i en trädgård på våren.

Så här såg det ut våren 2018 när vi hade kurs och jobbade praktiskt i köksträdgården på Rinkaby Gård.

 

I vår hoppas jag att ni är många som vill komma och odla en helg tillsammans med mig och andra odlingsglada. Det är dags för kurs! I vanlig ordning håller vi till på härliga Rinkaby Gård.

Att odla tillsammans är verkligen jätteroligt. I två år har jag hållt odlingskurser på vännerna Majja och Kajsas gård Rinkaby Gård och nu har vi äntligen gått ut med datumen för kurshelgerna våren 2019. Med andra ord är det dags att boka!

 

30-31 mars 2019 - Vinterodling

Välkommen till en helg där vi går igenom grunderna för att odla mat som kan skördas när det är kallt. Växtplatser, grönsaker, metoder och finlir diskuteras och praktiseras. Studiebesök i Skillnadens Trädgård, intressanta diskussioner med kursdeltagarna och praktiska moment i grönsaksodlingen på Rinkaby Gård. Efter den senaste vinterns experiment blir det här ett suveränt tillfälle att knyta ihop säcken och utbyta erfarenhet med

 

13-14 april 2019 - Starta en köksträdgård

Den här kurshelgen är till för dig som är tämligen ny odlare och som vill ha inspiration till din köksträdgård. Jag delar tips och idéer om smarta sätt att komma igång och vidareutveckla trädgården, vi anlägger ny odlingsyta, sår och planterar, gör studiebesök i Skillnadens Trädgård och diskuterar odling hela helgen lång.

 

En stor köksträdgård där många människor jobbar samtidigt.

På gården finns gott om utrymme att odla grönsaker och våra praktiska moment är förlagda till den stora köksträdgården som köket förfogar över.

 

En odlingsbädd med gräslök i mitten och ull som täcker marken.

Gården har fina resurser i form av täckmaterial som vi använder flitigt. Här täckodlas gräslök med ull från gårdens får.

 

Bägge kurserna hålls på Rinkaby Gård, som är ett fantastiskt ställe cirka 2 mil från Skillnadens Trädgård. Våra inomhusaktiviteter hålls på gårdens uppvärmda loge, där vi också serveras fika, lunch och middag. Vi åker gemensam buss hem till mig och tittar på trädgården och har en uppskattad middag på lördag kväll, med trädgårdsinspirerad buffé.

Mer detaljerad information om kurshelgerna finns på Rinkaby Gårds hemsida och det är också där du anmäler dig till kurserna: www.rinkabygard.se. Vill du anmäla dig direkt eller fråga om något praktiskt hör du av dig till info@rinkabygard.se.

 


Ovan kan du se en video från ett av våra första kurstillfällen. Tänk så bra det blev!

 

Hoppas att du vill komma och vara med! Jag ser mycket fram emot de här helgerna och tycker det ska bli så spännande att få höra om era projekt. Välkomna!
/Sara Bäckmo

 

29. oktober 2018

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *