Var ställer du alla plantor? - Sara Bäckmo
Stäng menyn

Var ställer du alla plantor?

Precis som alla andra drunknar jag i plantor under våren - fastän jag ju inte skulle så så mycket i år... Alla känner igen sig. I veckans klipp kan du se hur jag förvarar en del av mina vintersådda grönsaker.

De vintersådda grönsakerna i plastback börjar växa till sig fint. Nu har jag tid att plantera om dem och har också hunnit ordna en bra förvaringsplats åt alla krukor utomhus. För i den mån det går vill jag gärna låta plantorna som vuxit utomhus stå kvar där.

I veckans klipp visar jag hur jag enkelt gör små bebiskammare att förvara plantor i.

 

[YouPlaySinglePlayer video="631,495,75544" yot yod yos ]

Om du har svårt att se klippet i spelaren ovan finns det också på YouTube: Smart förvaring av plantor utomhus.

Det här är en uppföljning till ett klipp jag gjorde i februari, där jag visade hur jag sår grönsaker mitt i vintern och låter sådderna stå utomhus i plastback. Se gärna hur jag gjorde här: Så grönsaker i plastback utomhus.
/Sara Bäckmo

30. april 2016

7 svar till “Var ställer du alla plantor?”

 1. Vi i princip bygger igen fönstrena i sovrummet med plantor. Har en så bra möjlighet att ha det svalt i det rummet och det är ett söder fönster så det rummet får agera barnkammare. Vi sätter upp provisoriska hyllplan med lysrörsarmatur i fönstrena så att vi får ca 4 våningar med fönsterbräda över hela fönstret, och så har vi två fönster. Sedan ställer vi även små bord framför fönstrena för potatis och fler plantor 😛 Sedan i maj gör vi det jobbiga och stora jobbet med att bära allting ut och in varje dag..

 2. Annika skriver:

  Vet du? Nästan alltid älskar jag din blogg men ibland hatar jag den för att du är så mycket grymmare än vad jag är. ? Köpte massa Little Gem men inte ett frö har grott! ?
  En sporre att lyckas bättre och bättre för varje år!

  • Sara Bäckmo skriver:

   Ha ha ha! Jag misslyckas också för tusan! Köp nytt och så igen. Ställ svalt, sallat gillar inte att gro på varma platser. Hoppas du lyckas för Little Gem är en riktig höjdare. /Sara

 3. Kristina Rönnberg skriver:

  Tack för den ständiga inspirationen du bjuder på!
  Anat att det blir varmare än man kan tro i plastbacken med vintersådder och fann ett hjälpmedel på Jula. Termometer med fjärravläsning. Har lagt sensorn i lådan och läser av vid köksbordet.
  Köpte genast en till, tänkt att ha i mitt plastväxthus, men tyvärr tar ena sensorn ut den andra.

  https://www.jula.se/catalog/hem-och-hushall/hemelektronik/termometrar-och-vaderstationer/digitala-termometrar/tradlos-termometer-943134/

 4. Annika skriver:

  Är det min- eller maxtemperaturen som inte får vara för hög tror du? Little Gem såddes i kallbänk tillsammans med röd bataviasallat (som kommit upp fint, synd bara att jag sådde typ en rad av den och sju rader Little Gem).
  Lutar just nu åt att problemet är åkersnigel som ratat de röda plantorna, ska även kolla med fröfirman om de haft några reklamationer på sina Little Gem-frön.
  Sått nytt med random grön huvudsallat som kontroll. Men jag vill ju lyckas JÄMT! ?

  • Sara Bäckmo skriver:

   Jag misslyckas också! Hör fler som säger att sniglarna ratar de röda sallatssorterna. Prova att så sallat i tråg och sätt ut plantor istället för att så direkt i bädden. Så gör jag alltid och det blir mycket bättre än att så direkt på växtplatsen. /Sara

 5. Annika skriver:

  Ja, det känns lite töntigt att skylla på fröna. 😉 Härlig maj, ha det fint!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *