16. februari 2017

Vintervardag i odlingen

Mitt jobb som trädgårdsbloggare innebär dessvärre inte att jag har oceaner av tid att odla. På så sätt har vi nog samma längtan efter tid, du och jag. Och njuter antagligen lika mycket när tid verkligen finns.

Det blir alldeles för lite trädgårdstid nu när jag jobbar så intensivt med det sista på nya boken. Väldigt bistra vinterdagar tänker jag inte så mycket på det men när solen fullkomligt exploderar på himlen vill jag bara ut. Och då väcks längtan.

Jag är helt säker på att vi är många som känner den längtan. Även om jag jobbar hemifrån så kräver ju både jobb och familj att jag så att säga prioriterar rätt saker. Det funkar ju inte att jag är ute och drar i trädgården hela dagarna. Det blir små pass, många små bestyr som tillsammans formar den stora trädgården. Just det där att göra något litet varje dag och ha rimliga förväntningar är ett av mina bästa arbetssätt. Fyra omplanterade tomater är bättre än inga omplanterade tomater.Allt blir inte perfekt, men gott nog för att jag ska älska den här platsen.

YouTube kan du följa trädgården i små videos under hela året. Jag längtar efter att göra fler vloggar, där jag skildrar vardagslivet med trädgården snarare än särskilda arbetsmoment. Det är kul att göra de här klippen, men jag har behövt prioritera annat under vintern. Nu har jag äntligen gjort en ny vlogg som du kan se här:
Om du tittar på min kanal och gillar det du ser vill jag gärna uppmuntra dig till att också prenumerera. Det är gratis att se klippen men i gengäld blir jag glad för en tumme upp och ett klick på prenumerera. Använd länken här: Skillnadens Trädgård - Sara Bäckmo.
/Sara Bäckmo

3 svar till “Vintervardag i odlingen”

 1. Agneta Andersson skriver:

  Åhh jag kan inte smälta att vi inte hann få upp vårt tunnelväxthus i höstas innan snön kom....då hade jag nu när vintern blev så mycket mildare än vad den vanligtvis brukar vara kanske kunnat starta tidigare med att odla även här i zon 7. Jag blir sååå inspirerad av din Vlogg....längtar verkligen tills snön är borta och tjälen gått ur marken så vi får starta med detta projekt. /Agneta

 2. Nina skriver:

  Hej Sara!
  Jag är en flitig följare av dina klipp och blogg, det var dock inte länge sen jag upptäckte dem.
  Och jag vill bara tacka, för all uppmuntran, inspiration och tips som du sprider via dessa!

  Jag är en glad amatör som nästan alltid har odlat mer eller mindre, och får varje år lära mig mycket nytt!
  Förra året var första året med min alldeles egna trädgård, då slog vi på stort! Grävde stora land, hade säkert 10 olika pallkrage odlingar och en del i kruka och rabatter.

  Potatis/ Bönlandet var dock en stor chansning.. Grävde upp ett land på ca 25 kvm och insåg sen att det låg aldels för skuggit, 1,5 m lång potatisblast och halv kass skörd.

  Vi har en ganska stor trädgård på 2500 kvm men, det mesta ligger i skugga pga jätte många jätte stora träd.
  Dom är fina och så, men ställer till det lite.

  Har du något bra tips om vad som skulle kunna trivas bra i skuggan ( eller bättre än potatisen hur som helst)
  i vårat stora land?

  Tack för allt du gör!
  Med vänlig hälsning Nina Freij

 3. Anette skriver:

  Hej! Hörde din pod om potatis och tomater/ mögel. Kan du inte odla tidig potatis, som Maria, som är väldigt lagringsduglig, och skörda den före angreppen brukar komma? Då kanske du slipper angrepp, dom är luftburen iaf?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *