Stäng menyn

Vårens föredrag - alla orter

I vår håller jag föredrag om att odla på nya platser och skapa odlingsytor från grunden. Att komma igång, helt enkelt! Dessa orter besöker jag våren 2020.

Porträttbild av Sara i lila kofta och en bukett blå blommor i famnen.

Foto: Maria Fors Östberg

 

Nu äntligen är vårens resplan färdig! Det kommer att bli en riktigt rolig vår. Kanske för första gången har jag fått till en perfekt resplan till orter som är utspridda över en stor del av landet. Dessutom är resorna precis så många, eller få, som jag tycker att jag vill göra för att få en bra balans i livet.

Till dessa orter kommer jag våren 2020. Biljetter finns i webbutiken på sarabackmo.se.

24 februari - Landvetter
25 februari - Nybro
14 mars - Kil
15 mars - Arboga
25-26 april - Umeå (Nolia)
27 april - Östersund
9 maj - Vara
10 maj - Genarp i Skåne

(16 maj - Åland - kanske
3 juni - Falun - kanske)

 

Odla nytt

Och vad ska jag då föresläsa om i vår? Jo, jag ska prata om hur vi kan odla grönsaker på nya ytor. Det här föredraget är kanon för dig som är helt nybörjare och för dig som redan odlar men vill utöka, odla på annat sätt eller helt enkelt bara inspireras och se hur en annan odlare kastar sig över en plätt och skapar en grönsaksoas.

"I föredraget Odla nytt får vi följa med i det spännande arbetet med att skapa en ny köksträdgård från grunden. Sara jobbar på ett enkelt och arbetsbesparande sätt med att anlägga nya land och att sedan odla dem för stora skördar. Vi får se flera användbara sätt att skapa ny odlingsyta och därtill höra om bra grönsaker som passar att odla här."

Alla medarrangörer är så peppade! På alla orter kommer det att ordnas lite av en minimässa med lokala entreprenörer i samband med evenemanget. Det finns fika på plats, fröbyte/plantbyte och förstås också mina böcker och fröer. Den nya boken Skillnadens Favoriter släpps i anslutning till första föredraget i Landvetter, så det blir lite av en bok-release för oss där.

 

Biljetter

I år säljer jag biljetterna till samtliga evenemang direkt här på sajten. Alla biljetter kommer att släppas samtidigt och det sker den 1 advent. Priset är 300 kronor styck och betalas här på sarabackmo.se.

Anteckna gärna datum redan nu och planera in en kväll/dag tillsammans med mig i vår.

Om du vill se föredrag redan nu tipsar jag om att det finns ett nytt föredrag för hösten att se digitalt. I Skillnadens Trädgård 2011-2013 berättar jag om mina första år med köksträdgården, hur jag skapade den och mina tankar kring det.

 

Öppen trädgård

För att kunna göra lagom många resor, men samtidigt hitta tillfällen till att träffa så många som möjligt, har jag också bestämt mig för att ha öppen trädgård i någon form under 2020. Äntligen! Just nu är min plan att ha öppen trädgård en gång per månad under maj-september, men planen är inte helt klar. Det är något jag ser väldigt mycket fram emot, hur som helst!

Hoppas vi ses i vår!
/Sara Bäckmo

 

14. oktober 2019