Veckans mat med egenodlade grönsaker 14 - Sara Bäckmo
Stäng menyn

Veckans mat med egenodlade grönsaker 14

Jovars, nu börjar det likna något. Kål, bönor, gröna blad, lök, rotsaker och en och annan tomat skördad bara lite för tidigt. Trädgårdsskafferiet levererar.

Nu gäller det att noga pricka in de grönsaker som måste skördas i matplaneringen. Vi äter hellre än att lagra. Det är inte svårt. Min man och jag drömmer om måltider på tu man hand med bara sånt som vi skördat. När barnen är stora ska vi ta jägarexamen och toppa våra grönsaksanrättningar med nån god fågel. Och dricka vin mitt på dan. Om jag nu lärt mig dricka vin till dess jag blivit pensionär. Om jag nu blir pensionär.

I alla fall har vi en matsedel för veckan. Den ser ut så här.

Lördag: Köttfärssås (med squash som bas istället för tomat) och spagetti, grönsaker.
Söndag: Thailändsk gryta med skaldjur, kokosmjölk och massor av grönsaker, ris, grönsaker.
Måndag: Potatis- och löksoppa, gratinerade brytbönor, nybakat bröd.
Tisdag: Stekt ris, kokta bondbönor, grönsaker.
Onsdag: Stekt ryggbiff med broccoli i färskoströra med vitlök, grönsaker.
Torsdag: Pannkakor med färska bär och grädde.
Fredag: Crepes med mangold- och räkstuvning, grönsaker.

Vi har redan behövt göra några avvikelser. Typ fil istället för lagad kvällsmat och så under de sista semesterdagarna och lite farande nu i början av veckan. Men så är det ju i alla hushåll. Imorgon ser jag fram emot en ordentlig skörd av goda rotsaker och den mustiga soppan med nybakat bröd. Jag tror det blir ett rödbetsbröd i långpanna, vi kallar det för drakblodsbröd.
/Sara Bäckmo

03. augusti 2015

3 svar till “Veckans mat med egenodlade grönsaker 14”

  1. Urstarka Jag skriver:

    Underbart här skördas det också!

  2. Vilhelmina y skriver:

    Den där köttfärssåsen med squash istället för tomat blev jag nyfiken på! River du bara squashen och blandar i och låter puttra med lite extra vatten eller har du något särskilt knep?

    • Sara Bäckmo skriver:

      Hej,
      Jag skär squash i små bitar och låter puttra i flera timmar med lite vatten, vitlök och olja. Mixar sedan till en slät smet och fryser in i lagom förpackningar. Använder sedan som bas i grytor och soppor. I köttfärssås gärna tillsammans med lite tomatpuré eller ketchup för att få bara lite tomatfeeling. Hälsningar Sara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *