Veckosvep 10 5-11 mars - Sara Bäckmo
Stäng menyn

Veckosvep 10 5-11 mars

Läs och titta på allt jag publicerat den senaste veckan. Missa inga smarta tricks eller inspiration för din grönsaksodling!

På en bädd av grön spenat står texten Veckosvept 10 5-11 mars

 

Phu! Gissa om det känns skönt att ha skickat in manus till boken! Natten till fredag jobbade jag ända in i kaklet för att få iväg den. Jag kan knappt bärga mig tills jag får se förslag på inlagan när text och Maria Fors Östbergs fina bild för första gången möter varandra. Det ska bli så spännande!

Och efter att tagit en liten, liten paus och pyst runt i mysbyxor blir jag ännu mer sugen på att prova nya saker. På bloggen, på Youtube, i trädgården. Kylan och snön biter sig kvar men nu börjar jag faktiskt tycka att det är dags för våren att komma.

Det här har jag publicerat under veckan:

 

Nya blogginlägg

Tips på trädgårdsbloggar

Podcast: Sara och katamaranen

Te av citrusblommor

Ny bok i sommar – om vinterodling

 

Nytt poddavsnitt

I veckans podd blir Johannes fascinerad över hur jag tog mig an havet som ung. Själv får det mig att längta efter strandkål och tång till min täckodling. Livet och odlingen går hand i hand. Vi pratar också om våra favoritkålsorter och flytande gödsling.

 

 

Nytt på Youtube

Det går att odla trots snö och trots att du inte förberett något. I alla fall om du kan skotta undan en plätt och ordna fram pallkragar, tidningspapper och jord. Titta här!

 
 

Veckan på Facebook

Oj, hela tre livesändningar blev det denna vecka! Kika här:

Frågestund på lunchen
Nöjd med årets första kål
Första skörden av sallat

 

Av de äldre inläggen som jag delade tyckte ni extra bra om de här:

Nybörjarträdgård: Enkla grönsaker
Om du vill starta årets odling med riktigt enkla grönsaker ska du läsa här.

Odla bladgrönsaker i fönstret
Det är minsann inte bara ärtskott som går att odla inomhus på fönsterbrädet. Här är tips för mikroblad av kål.

10 kålsorter att satsa på i årets odling
Det verkar som om många är sugna på att odla kål i år? Det är ju jätteroligt! Här ger jag tips på tio bra sorter att odla i år!

Är det ett misstag att så tidigt?
Hur är det egentligen med tidiga sådder? Är det ett misstag eller världens mest lyckade odlarknep att pinna ut med fröerna när det är kallt?

Så grönsaker i mars
Här är hela listan på vad jag sår i mars.

Del 1: Den lilla köksträdgården
Vill du komma igång snabbt och odla en ny trädgård? Även om snön ligger djup på sina håll är det dags att börja drömma och planera för vår. Läs min serie Den lilla köksträdgården och få enkla knep för att komma igång snabbt med en ny odling. Hoppas du får inspiration och några bra idéer!

 

Instagram

Har ni sett vilka fina fröer jag fick av Maria på Villa Sorgenfri vid förra helgens kurs i Norge? Till mitt röda odlingskvarter. Fröerna är från Polen, USA, Estland och England. Tack för underbara fröpåsar!

Annars som ni ser på Instagram dominerar snön utomhus vilket gör att många sådder som inte gillar kylan så mycket får trängas inomhus. Jag njuter av allt grönt; en minimal pak choi, maffiga kålplantor och fänkål redo för omplantering.

Ett kollage av nio bilder från Instagram.

 

Nya artiklar

Saras trädgårdskalender mars 2018
I mars skördar jag läckra blad och och funderar över hur alla sådder ska få rum. Platsen tryter och temperaturen växlar utmanande, men ljuset är här!

Mars i bilder
Det är ljuvligt att börja med vårsysslorna i Skillnadens Trädgård när jorden reder sig och blir doftande solvarm. Så här ser odlingarna ut i mars.

Q&A februari 2018
Hur gör jag egentligen med larvklämning och snigeljakt under kålnäten? Här svarar jag på det och fler av era frågor från februari.

 

Nya recept

Godaste grytan på rotsaker
De bästa grönsaksrätterna går att variera i oändlighet. Den här rotsaksgrytan är den läckraste jag ätit och kan innehålla vad som helst i rotväg.

Gratinerad rödkål med ädelost
Enkelt är oftast godast med riktiga favoritgrönsaker. Som med min älskade rödkål! Detta smarriga tillbehör gör du på enbart kål och smakrik ost.

 

Läs allt om hur du kan ta del av ALLT medlemsmaterial som recept, artiklar, medlemsvideor och erbjudanden för endast 79 kronor i månaden här.

 

Läcker rödkål tillsammans med gratinerad ädelost i en form, redo att serveras.

 

Sist vill jag påminna om att erbjudandet på fin sättpotatis från Larsviken i Saras trädgårdsbrev gäller fortfarande. Beställ nu för att hinna rota fina potatisplantor inomhus innan utplantering! Det är ett av mina bästa knep för hantera bladmöglet. Prenumerera gratis på trädgårdsbrevet här så får du det senaste brevet inklusive erbjudandet i mejlkorgen.

 

Ha en toppenfin söndagkväll.
/Sara Bäckmo

 

11. mars 2018