Veckosvep 12 19-25 mars - Sara Bäckmo
Stäng menyn

Veckosvep 12 19-25 mars

Den här veckan bestod till största delen av Nordiska Trädgårdar, men också kiss-debatt och ryska lärdomar. Titta vad jag delat sen sist!

 

Nu är mässan slut. Jag har fått snosa i barnens nackar och flamingon är inflyttad. Ordningen återställd. Veckan har såklart präglats av Nordiska Trädgårdar och mycket av det jag delat kommer därifrån. Jag vill gärna dela allt rolig där med er! Det är verkligen helt storartat att få träffa er som läser. Höra era berättelser. Många tackar mig, men det är jag som ska tacka er. Tack! Tack för att du läser och tittar och odlar!

Under veckan som kommer sammanfattar jag lite mer, bland annat kommer det en artikel av Elin och så sammanfattar jag mina mässfynd. Men först; kom ikapp med lite läsning denna vecka:

 

Nya blogginlägg
Det här är de blogginlägg jag skrev denna vecka. Missa inte!

Gödsla inomhus med kiss

Grattis till vinnare av fröpaket!

Allt om min sparris - ny serie

Möt mig på Nordiska Trädgårdar

Podcast: Om mässinspiration och kall vår

Kort morgonrapport från mässan

 

Nya artiklar

Odla egna sojabönor
Vissa grönsaker blir riktiga fullträffar. Sojabönor blev det definitivt. Lätta att odla, lätta att skörda, fina på bordet och storfavorit att äta. Jackpott!

Medlemsvideo mars: Mina odlingstråg
Månadens medlemsvideo handlar om mina olika tråg som jag odlar i. Det finns massor av olika modeller och de flesta har sina speciella fördelar. Mixa på!

 

Nya recept

Sallad med morot med enkel dressing
En stor skål med grönsaker i alla regnbågens färger sätter guldkant på vilken måtid som helst. Små knep gör den här sallaten på morot extra lyxig.

Kladdkaka med blåbär
Det här är en vanlig kladdkaka som får extra god smak av blåbär. Perfekt för barnen att gå ut med varsin skål och plocka till baket.

 

Två händer sträcker fram en skål med tunt skivade grönsaker i olika färger och former; från rödkålens krusiga lila till vita rädisor.

Tänk att få ställa fram den här skålen till familjen en helt vanlig kväll! Vilken lycka att äta sådan mat! Min morotssallad, fotograferad av Maria Strömberg Bååth, som tar alla bilderna på grönsaksmaten i min digitala receptsamling.

 

Läs om hur du kan ta del av ALLT medlemsmaterial - som recept, artiklar, medlemsvideor och erbjudanden - för endast 79 kronor i månaden här.

 

Nytt poddavsnitt
Jag och Johannes laddar för ännu ett år med tusentals glada odlingsfantaster och en live-inspelning av podden på lördag. I det här avsnittet pratar vi också om våren, eller snarare avsaknaden av den. Är det verkligen senare än vanligt? Och vad gör vi då?

 

 

Nytt på YouTube

 
 

Veckan på Facebook
Här kommer några äldre storfavoriter som många ville läsa efter att jag delat dem på Facebook.

Vintersådda pytte-morötter

Trädgårdsportulak i kruka

Dags att ta sticklingar av lavendel

Gör nya hallonplantor

Om du är nyfiken på hur jag hade det på Nordiska Trädgårdar finns det också några live-klipp direkt från mässan på min Facebooksida. Kika under videoklipp!

 

Instagram
Följ @skillnadens på Instagram vettja! Då kan du få hänga med i min ryska app, se mig bearbeta boken, vila, äta och odla fantastiskt mycket!

Ett collage av nio bilder från Skillnadens Instagram.

Ha nu en bra vecka odlarvänner.
Till helgen åker vi iväg för påskfirande men innan dess odlar jag järnet!

/Sara Bäckmo

25. mars 2018