Veckosvep 15-21 januari 2018 - Sara Bäckmo
Stäng menyn

Veckosvep 15-21 januari 2018

Vinterläge i Småland just nu! Härligt att varva skrivpassen inomhus med stunder i snön. Här ser du vad jag delat under veckan som gått.

Varje köldknäpp tar mig ett steg närmare våren. Tiden går så fort! Den här veckan har rusat förbi med utflykter och besök hos och av vänner. Jag har också hunnit göra några ordentliga inomhus-sådder och gjort en fin vintersådd av spenat som fotograferats till vinterodlingsboken.

Glad att du gillar sammanställningarna av vad jag publicerat under veckan som gått! Hoppas att det kan ge en liten överblick och möjlighet att läsa ikapp om du missat något.

 

Nya blogginlägg:
95 visdomsord från odlarvänner - Facebookgruppen Trädgårdsskafferiets bästa råd till nybörjare

Onsdagsodling med purjolök och morot

Podcast: Att stratifiera fröer

Odla små morötter

Tidig sådd av aubergin

Ingen spons - jag köper alla fröer själv

 

Nytt poddavsnitt:
I veckans poddavsnitt pratar jag och Johannes om hur vi köldbehandlar våra sådder och en del om våra nya bloggar. Lyssna på Två odlare emellan 46 – Stratifiering.

 

Saras trädgårdsbrev:
I veckans trädgårdsbrev gör vi en riktig djupdykning i inomhussådder och jag har fixat rabatt på jättebra växtbelysning. Sista dagen på det erbjudandet idag! Prenumerera på trädgårdsbrevet här. Det är gratis och går enkelt att säga upp när du vill.

 

Veckans Youtubevideo:
 

Facebook:
Du som följer Skillnadens på Facebook fick ytterligare ett nytt videoklipp denna vecka: Så i toalettpappersrullar. Ett supertips som blir enkelt  att använda bara du tänker på några få saker. En annan video om hur jag använder bokashi i krukor på vintern var många intresserade av också.

Jag sände live i onsdags igen. Där pratade jag om inomhus-sådd, tack för alla kommentarer om vad ni sår nu! Du kan titta här i efterhand: Onsdagsodling 17 januari

Bland de repriserade inläggen var ni extra intresserade av de här:

Så rödbetor i pluggar

Gästblogginlägg: Maria bekämpar sniglar med surdeg

Odla favoriterna i grönsaksdisken själv

 

Instagram:
Mjölksyrning av morötter, vantar på tork över vedspisen, ryska trädgårdsklipp och fotografering till boken om vinterodling sågs på Skillnadens på Instagram denna vecka.

 

Ett kollage av sex bilder från Instagram.

 

Veckans artiklar:
Bland medlemsinnehållet här på sajten finns denna vecka två nya artiklar som jag är så himla glad över. Två helt nya serier som kommer att löpa under året har haft premiär! Det är så fint att äntligen ha hittat former för att dela det med dig som följer Skillnadens. 

Odla underbar kål - Allt om att odla kål är först ut i artikelserien med grönsaksportträtt. I den här serien kommer du få möta de grönsaker jag tycker extra mycket om att odla och eftersom kål är mina absoluta favoritväxter i köksträdgården startar jag med dem.

Medlemsvideo januari: Mina vintersådder - Varje månad kommer jag att göra en längre video för och med dig som blivit medlem. Passa på att ställa dina frågor bland kommentarerna så ska jag ta upp dem framöver. Jag ser att många redan kommenterat och det är så härligt! Min förhoppning är att medlemsvideorna kommer bli ett sätt att kommunicera lite extra oss och er emellan.

 

Nya recept:
I Skillnadens mat, sajtens digitala receptbok, har jag fyllt på med två jättegoda recept. Testa gärna lunchfavoriten ljummen rödbetssallad med frön och halloumi och att göra egen glögg av hemkokad saft. Vi dricker den inte bara runt jul, nej, varm saftglögg njuter vi ofta av under vintern. Recepten är som vanligt vackert visade genom Maria Strömberg Bååths foton.

 

Framför ett ljust fönster syns någon hälla upp glögg ur en vit kanna i vite muggar. Kryddor och nötter pryder träbordet och brickan de står på.

Sommarens saft av bär och frukt från trädgården blir fantastiskt god hemgjord glögg. Hallonsaft, vinbärssaft, körsbärssaft och äpplesaft – alla är goda med extra kryddiga smaker.

 

Vill du också ta del av medlemsinnehållet? Här kan du läsa mer och bli medlem. Det kostar 79 kronor per månad och är helt utan bindningstid. Månadserbjudandet från bokashi.se gäller fortfarande om du blir medlem nu.

Hoppas du får en fin vecka! Jag vill redan nu berätta att det kan bli lite störningar på sajten på måndag. Då kommer den nämligen att flyttas från en server till en annan och det brukar innebära att den stundvis inte fungerar som vanligt.

Tack för att du läser Skillnadens Trädgård!
/Sara Bäckmo

21. januari 2018

2 svar till “Veckosvep 15-21 januari 2018”

 1. andersthorsander skriver:

  Sammanställningarna är toppen, ingen risk att missa något tack vare dem. Har du provat att förgro morötter i toarullar? Tack för allt ’matnyttigt’??❤️

  • linnea.spaedtke skriver:

   Håller fullständigt med andersthorsander! Superbra med veckosammanfattningar!

   Det känns så lyxigt att få så mycket nytt material varje vecka och prenumerationsavgiften på 79kr/månad känns verkligen prisvärt!!!

   Att dessutom allt ligger på nätet och går att nå när som hellst är tokbra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *