Veckosvep 6 5-11 februari - Sara Bäckmo
Stäng menyn

Veckosvep 6 5-11 februari

Vilken härlig vecka! Vinterväder, vintersådder och vintersysslor. Lite trädgårdsarbete varje dag ger fina resultat. Här är allt jag publicerat sen sist.

En bild av spenat och texten Veckosvep 6, 5-11 februari ovanpå.

 

En stor fördel med att odla under hela året är att jag aldrig behöver vara frustrerad över att inte odla. Nu i februari spirar det både inomhus och utomhus, overkligt nog, och det är spännande att följa utvecklingen. Särskilt fint ser jag ut att lyckas med flera av inomhussådderna av sommarblommor, där virginiatobak och heliotrop varit två av de första att titta fram. Hoppas att du har något att glädjas åt bland sådderna med.

Här har jag sammanfattat vad jag publicerat i de olika kanalerna under veckan som gått.

 

Nya blogginlägg

Välkommen att boka föredrag till hösten

Vintersådd i pluggbrätte

För smakens skull, veckan podcast.

Såjord och planteringsjord – vad är vad?

Äntligen vinter i Småland

 

Nytt poddavsnitt

Veckans podd tar avstamp i eldningen och fortsätter till bland annat inomhusodling tidigt på året och vilka grönsaker vi väljer enkom för smakens skull. Det vattnas i munnen!

 

 

Nytt på Youtube

Veckans nya videorna handlar om en stor sockerärta som jag verkligen gillar att odla och så visar jag hur du faktiskt kan odla på snö. Om du vill! Titta här:

  

Veckan på Facebook

Jag delar hela tiden äldre inlägg och videor på Facebook som är aktuella just nu. Den här veckan tyckte ni att de här var extra intressanta.

 

Blogginlägg:

Vattensnål sallatsplantering

Så löken tätt

Vintersådda morötter i tunnelväxthus

Sallat gror svalt

Grön skörd mitt i vintern

 

Videor:

Vintersådd av grönsaker i plastback

Rundvisningen i köksträdgården - vår

 

Instagram

Här blev det en speciell vecka då Skillandens redaktion hade en prao-elev. Isa, 14 år, bidrog med en serie tecknade grönsaksporträtt. Tack Isa! Annars njöt jag av det vackra vädret, sådderna och grönsakerna. Och maten. Som vanligt.

 

 

Nya artiklar

Q&A medlemsvideo januari

Här är svaren på frågorna från medlemsvideon! Vintersådd av kål, olika odlingsmetoder och att odla inne med eller utan ljus är några av sakerna jag resonerar kring.

 

Februari i bilder

Sådder, skördande, mat och trädgårdsliv i en vintrig Skillnadens Trädgård. Så underbart! Februari sammanfattas av Maria Fors Östbergs bilder och mina bildtexter. Dra pilen över bilderna på datorn eller klicka på bilderna på mobilen för att se texterna.

 

Nytt medlemserbjudande

Missa inte det fina nya erbjudandet på mina favorit-fröpaket från Impecta. Bli medlem för 79 kronor i månaden utan uppsägningstid för att ta del av det!

 

Mina händer håller flera fröpåsar från Impecta.

En del av fröpåsarna i erbjudandet till medlemmarna, med vackra sommarrudbeckan 'Goldielocks' främst.

 

Veckan som kommer ska vi klämma in både semlor, alla hjärtan och ett fint födelsedagskalas för vårt äldsta barn. Det blir nästan som att fira i dagarna tre. Den veckan prickade vi helt rätt!

Må gott,
hälsar Sara

 

11. februari 2018