Vinn min nya bok - Skillnadens skörd!

Idag är det fyra veckor kvar till boksläpp! Overkligt att det äntligen är dags. Var med i nya tävlingen där jag lottar ut tre ex av Skillnadens skörd!

Jag vet att många är supertaggade på att få se nya boken Skillnadens skörd. Jag med! Än har jag inte sett boken i tryck, bara den digitala versionen. Det ser förstås så himla fint ut men jag vet att det kommer att vara annorlunda att hålla den i handen och känna doften och allt det där. Kan knappt vänta.

Nu vill jag lotta ut tre signerade ex av boken inför släppet och hoppas du vill vara med och tävla! Var med genom att:

1. Prenumerera på min YouTube-kanal
2. Kommentera videon nedan och berätta om en grönsak du tycker är klurig att använda i köket. Motivera också varför. Kommentarsfältet ligger långt ner på YouTube-sidan, du behöver scrolla för att hitta.

 




 

Tävlingen pågår till och med 3 augusti 2017, därefter presenteras vinnarna på bloggen, Facebook och YouTube. Böckerna skickas så snart jag fått min beställning från förlaget, förhoppningsvis några dagar innan den finns i butik.

Observera att kommentarer som postas på Facebook eller bloggen inte räknas som en del av tävlingen, du måste kommentera YouTube-videon för att delta. Annars blir det för många inlägg att kolla av när vinnarna ska utses.

 

Prenumerera
I videon ovan visar jag hur det går till att bli prenumerant, men här kommer en kortare variant:

1. Gå till startsidan för YouTube och sök Sara Bäckmo.
2. Gå in på kanalens startsida.
3. Klicka Prenumerera.

Prenumerationen är gratis och i praktiken ett stöd till min kanal, en slags hint till YouTube om att du gillar det du ser. Du kan också göra inställningar för att få noteringar varje gång jag publicerar nya videos. Det betyder mycket för mig att du som tittar också prenumererar, så gör gärna det.

Hoppas att så många som möjligt vill vara med och tävla! Lycka till!
/Sara Bäckmo

 

27. juli 2017

27 svar till “Vinn min nya bok - Skillnadens skörd!”

 1. Amanda Kåll skriver:

  Rotselleri! Har flera fina i trädgårdslandet, men vad ska jag egentligen laga till av dom? ? Ser verkligen fram emot din nya bok o v ännu fler härliga bilder ?

 2. Annette Holgersson skriver:

  Hej Sara,
  Jag älskar att odla men framförallt gillar jag att laga mat och njuta av min skörd. Jag har tack vare dig blivit inpirerad att äta av det som finns skördeklart för tillfället och frysa in för vinterns behov. Men en grönsak jag ofta får kvar i landet som jag inte kommer på att använda är kinesisk bladselleri. Jag vet inte hur jag ska göra med stjälkarna. Det blir aldrig av att jag skördar, fryser in eller använder mer än i en korvgryta någon enstaka gång. Så nu står mitt hopp till dig, eller då ska jag helt enkel ge plats för något annat.
  Längtar efter din nya bok och hoppas på tur ❤

 3. Maria skriver:

  Vet inte hur man gör för att kommentera på Youtube. Har letat men finner inte funktionen.

 4. NamnGunilla skriver:

  Kålrabbi

 5. Frida S skriver:

  Hej Sara!
  Hade blivit så glad av att vinna din bok som jag vill ge till min man. Han har sträckläst din första bok o varit på din föreläsning 🙂
  Jag tycker överlag att alla grödor är svåra att komma ifrån att de bara blir en ny mix av grönsallad. Men just nu känns rättikan som ett frågetecken. Varma hälsningar Frida

 6. Maj Sandén skriver:

  Squash, lättodlad men vad kan den användas till? Den smakar inte så mycket heller, tycker jag!?

 7. Anna Otmalm skriver:

  Bondbönor. Underbara att odla, skörda, sprita ur skidan, förvälla och skala så det blir en liten hög med härligt gröna vackra bönor... Men sen då? Har inte kunnat hitta på en enda vettig rätt och vill gärna ha tips. ( det går inte att kommentera youtubeklippet så jag hoppas att jag ändå är med och tävlar).

 8. Karin Zettergren skriver:

  Squash. Så lättodlad och ger så stora skördar med minimalt arbete... men vad kan jag göra med den? Jag gör redan skillnadens sås, grönsaksbiffar och fuskostkaka. Lite i woken ibland och på grillen, men sen är det stopp på fantasin!

 9. Germund Sellgren skriver:

  Föredömligt pedagogisk film. Min grönsak är grönkål som i dagarna har seglat upp som en riktigt hälsosam grönsak. Speciellt ska den kombineras med fett sägs det. Men vad gör man med den?

 10. Katarina Delden skriver:

  Hej Sara!
  Jag och min man tycker att den svarta RÄTTIKAN är en urgod liten rot att skiva och ha som smörgåspålägg. Den vita roträttikan är också fantastiskt. Dock svår att odla.
  Det är dock svårt att odla dessa godsaker, odlas hos oss i bänkar, vattnas, sås sent och ganska ofta angrips av knytt som också gillar rättikor. Skall i höst så sent, liksom jag gjorde med rädisorna och det resulterade i stora milda rädisor i oktober. Vad tror Du?
  Vi bor i Björsäter, Åtvidabergs kommun i Östergötland, zon 2-3, gränslandet slätt-skogsland men i Ek-bältet.
  Tack för "snålröran"!
  Hälsningar Katarina Delden

 11. kort skriver:

  Jag hörde dig på radion idag och blev så nyfiken på ditt kunnande...Vill som du vara självförsörjande på det jag äter och veta att det är garanterat giftfritt, lagt till dig i min blogg för att kunna följa dig och allt du delger oss "noviser" jag kämpar på......http://kort.webblogg.se

 12. Lena Göransson skriver:

  Hej Sara. En grönsak som jag aldrig odlat är aubergine. Den är så vacker där den ligger på grönsaksavdelningen. Har köpt någon gång men aldrig lyckats laga något riktigt gott. Skulle behöva något riktigt smarrigt recept. Hoppas hoppas så kanske jag äntligen vågar mig på att köpa frön nästa säsong.Mvh Lena i Varberg.

 13. Carina skriver:

  Letar ihjäl mig men hittar inte var man kan kommentera din video på You tube ?

 14. Eva Isaksson skriver:

  Hej Sara!
  Jag odlar gärna mangold men har svårt att hitta på recept. Skulle gärna få inspiration att göra mer än koka och woka den.
  Du är en härlig inspirationskälla. Lycka till med nya boken. Den första står förstås i min bokhylla.
  Eva i Gnesta

 15. Siv Svensson skriver:

  Det är mitt tredje år som hobbyodlare och du har hela tiden varit min stors inspirationskälla. Bocken åt upp min spetskål och grönkål ( och mycket mer) . Grönkålen kom igen och växer så det knakar. Nu går jag här varje dag och blänger på hur den bara blir större och större och undrar, varför odlar jag grönkål? Så mycket kan jag ju inte dekorera mitt julbord. Vad kan jag göra med den och om jag skördar nu, fortsätter den att växa?
  Jag har prenumererat på din You Tube kanal länge.

  Hälsningar Siv

 16. Susanne M skriver:

  Mangold har jag provat på att odla i år och tar gärna emot tips på vad man kan laga av den. Tack för dina fina tips på YouTube-kanalen!

 17. Leona skriver:

  Hej Sara! Så spännande med alla grönsaker och deras skörd och användning. Jag testar det mesta men jordärtskocka är klurig att äta - jag rostar den i ugn med andra rotgrönsaker eller gör soppa, men det vore kul att få något nytt recept!

 18. Beatrice sjöman skriver:

  Hej Sara fänkål tycker jag är svår att hitta andväning till har odlat den så några förslag skulle sitta fint ?

 19. Linda Lun f h skriver:

  Det första jag tänker på är pumpa. Odlar mycket pumpa och det är roligt att se dem växa men det slutat ofta med att vi anväbder dom till halloween pumpor eller använder som dekoration. Går ofta förbi förbi dom i grönsaksdisken och tänker att jag kanske skulle köpa en pumpa, men det blir aldrig av...

 20. Linda Lundh skriver:

  Det första jag tänker på är pumpa. Odlar mycket pumpa och det är roligt att se dem växa men det slutat ofta med att vi anväbder dom till halloween pumpor eller använder som dekoration. Går ofta förbi förbi dom i grönsaksdisken och tänker att jag kanske skulle köpa en pumpa, men det blir aldrig av…

 21. Inger Lundqvist skriver:

  Jag får av misstag (blandade ihop kålplantorna)ett flertal savoykålshuvuden i år. Vad gör jag av all denna kål? Går det att göra surkål av savoykål? Eller har du något annat bra förslag? Passar denna kålsort till kålpudding och kålsoppa?
  Tack för alla fina odlingstips, som du har förmedlat.

 22. Tuula skriver:

  Grönkål, en vacker och så nyttig grönsak som ger bra skörd. Men. Vad ska jag göra för att den skulle smaka gott? Inte smaka så grönkåligt alltså!

 23. Ulla Dahlgren skriver:

  Tusen tack Sara för all kunskap och inspiration du förmedlar! Jag tycker rotselleri är klurig, både att skörda och tilllaga.

 24. Christina Forsberg skriver:

  Tack, Sara för alla inspirerande filmer! Jag går i pension nu snart och har tänkt att odla mycket mer nu framöver i växthus och pallkragar. Jag undrar vad man kan använda Majrovan till?

 25. Ann-Sofie Jonasson skriver:

  En riktigt klurig uppgift blir att hitta nåt sätt att tillaga rödbetor så min sambo en gång för alla lär sig tycka om denna underbara grönsak. Gillar den inte rå, inte kokt, inte inlagd...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *