Vinnare av Vinterodling - Sara Bäckmo
Stäng menyn

Vinnare av Vinterodling

Tack alla som varit med och tävlat den senaste veckan och skickat in fina recept! Min trädgård dignar av skörd att ta hand om och jag har fått massor av fina uppslag. Här är vinnarna i senaste boktävlingen!

Ett bildkollage med recept och bok och text Vinnare

 

September månad startar jag med att kora vinnare i senaste boktävlingen. Hurra! Efter en intensiv jobbhelg känns det suveränt att inleda veckan med så roliga grejer.

Den här tävlingen handlade om att bidra med recept på inläggningar av olika slag som slukar grönsaker, frukt och bär som vi har mycket av vid den här tiden på året. Det behövs ju hela tiden nya idéer, så det här var verkligen välkommet. Tack alla som bidragit och skickat in recept!

Jag har valt ut åtta favoriter bland era bidrag och lottat våra priser bland dessa. Fyra vinnare får sitt recept publicerat på sarabackmo.se och fyra vinnare får sitt receptpublicering och min fina bok Vinterodling - Skörda när det är kallt. Många grattis! Hoppas att ni blir glada.

 

Vinterodling & receptpublicering

  • Matilda Mattson - Fläderbärskapris
  • Mia Marie Nilsson - Plommonmarmelad med flisad mandel o smaksatt med konjak.
  • Ingegerd Norberg - Inlagd ättiksgurka för liten skörd
  • Marianne Waernoff -  Squashmarmelad med aprikos

Ni som har vunnit bok får väldigt gärna höra av er till mig på info@sarabackmo.se med era postadresser så att jag kan skicka priset.

 

Receptpublicering

  • Elin Lago - Björnbärsmarmelad med muscovado och vanilj
  • Camilla Ståhlberg - Slush på sallat och apelsin
  • Malin Andersson - Päronmarmelad med kardemumma
  • Maria Herlin - Hemgjord chilisås

 

Grattis alla!

Alla recepten kommer ni att kunna se här på sajten inom en inte allt för lång tid. Maria Fors Östberg ska nu fotografera de härliga anrättningarna innan recepten publiceras. Om du vill kika på recepten innan dess så ligger de bland kommentarerna till tidigare blogginlägg om tävlingen samt på Facebook. Det är dock svårt att hitta tidigare publicerade inlägg på Facebook, så kanske du får ge dig till tåls tills jag publicerat här på sajten.

Om du vill se hur fina receptbilderna till förra tävlingen blev får du gärna kika på Britt Johanssons falska ostkaka som jag publicerade idag. Fint och gott och suveränt att kunna använda squash i en slags ostkaka.

 

Vacker squashkaka tillsammans med grädde, sylt och två stora squashar.

Britt Johanssons falska ostkaka med squash, fotograferad av Maria Fors Östberg.

 

I september görs en ny tävling på annat tema och då är det boken Odla med barn som är priset. Håll utkik efter tävlingen framöver!
/Sara Bäckmo

02. september 2019