Vinnare i boktävlingen - juli 2019

Fanfar och applåder! Det är dags att presentera vinnarna i boktävlingen för juli månad här på sarabackmo.se. Det har varit härlig läsning av alla inskickade recept. Här är vinnarna av både boken Skillnadens skörd och av receptpublicering på sajten.

Fyra böcker av Skillnadens skörd ligger på en trasmatta.

Skillnadens skörd heter min andra bok, som kom ut i handeln hösten 2017. Fotograf är Maria Fors Östberg.

 

Wow - det här var en riktig fullträff! Att ta del av era tips och idéer på mat från trädgården har varit häftigt. Inte minst för att det är kul att se vad andra har för sig i köket. Massor av inspiration till både mig och andra.

Tack alla ni som har varit med och tävlat nu i juli!

Jag har valt ut åtta recept av alla som har skickats in. Samtliga kommer att bli publicerade här på sarabackmo.se med fint foto av vår fotograf Maria Fors Östberg. Bland de åtta utvalda har jag slumpvis lottat ut fyra vinnare som också får boken Skillnadens skörd. Stort grattis!

 

Vinnare av receptpublicering och bok:

Britt Johansson - Ostkaka på squash
Helene Beckman - Pommes på kålrot
Katinka Bille Lindahl - Glutenfri pannkaka på blast
Maj-Britt Lind - Rödbetssallad med senap

 

Vinnare av receptpublicering:

Lena Wirblad - Sweet chilisås
Tina Frödin - Torpets gråärtsbiff
Karin Hilmarch - Pilgrimsmusslor på grön bädd
Camilla Jansson - Sallad av ångkokt kål

 

Grattis, grattis, grattis! Maria sätter tänderna i (bokstavligt, efter att fotograferingen är klar...) recepten på en gång och vi hoppas kunna dela dem med er här på sajten inom kort.

Är du nyfiken på boken Skillnadens Skörd - Mat från trädgården året om, så finns en signerad i min webbutik. 

Vill du se alla recept som skickats in till tävlingen kan du kika bland kommentarerna till inlägget Tävla om boken Skillnadens skörd. En del av recepten har också skickats in då inlägget delats på Facebook, men det är dessvärre lite svårare att hitta tillbaka till.

Idén med att samla ihop recept från fler kök än mitt eget känns så spännande att jag kanske gör en ny "insamling" med idéer på inläggningar och liknande till september. Skulle ni tycka det var kul? Vi har redan massor av bra tips på inläggningar, men jag vet att det finns många spännande smak-kombinationer och tillvägagångssätt som gärna skulle få delas både en och fem gånger om. Jag återkommer.

Må gott i era trädgårdar!
/Sara Bäckmo

30. juli 2019

10 svar till “Vinnare i boktävlingen - juli 2019”

 1. Rosa skriver:

  Men åh sådan rolig idé med alla dessa recept från alla odlarvänner! Jag skulle vilja ha alla samlade i en bok. Alltid bra med tips på hur man kan ta tillvara skörden från trädgården. Själv så har jag skördat, förvällt och fryst ner mangold, till vinterns grytor o pajer, idag.

 2. Anneli skriver:

  Grattis till er som vann! Och jag skulle verkligen vilja se en receptinsamling i september. Jag håller på att lära mig att ta tillvara på min skörd. Varje år blir det bara mer och mer att ta hand om ju. 🙂

 3. Katinka skriver:

  Hurra vad jag blev glad!!!! Tack!!

 4. Lena Wirblad skriver:

  Åh, vad glad jag blir! Stort tack! ?

 5. Marita Hellberg skriver:

  Ja, Sara!
  Det skulle vi tycka va kul!??
  Med vänlig hälsning, Marita

 6. Marita skriver:

  Ja, Sara!
  Det skulle jag tycka va kul! ??

 7. Marina skriver:

  Hej Hur kan jag följa Saras blogg och el det som är aktuellt?

  • Sara Bäckmo skriver:

   Hej Marina! De flesta som vill följa bloggen går in på sajten när de tycker de behöver kika vad som är nytt eller vill söka efter något specifikt ämne. Varje dag ger jag tips på läsning via Skillnadens Facebooksida, det är ett tips att följa den. Den heter Skillnadens Trädgård.

 8. britt1 skriver:

  Åhh, så glad jag blev för vinsten och framför allt att du gillade mitt recept!
  Tack!!!

 9. nyfiqen skriver:

  Men åh! Detta hade jag helt missat. Så glad jag blir och vilken ära! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *