01. augusti 2019

Vinterodling del 6 – Vintersådd

I sjätte avsnittet i serien om Vinterodling kikar vi på min trädgård när det är decemberbistert. Denna månad har jag längtat efter! Äntligen är det tillräckligt kallt för de riktiga vintersysslorna, som att så.

I min serie Vinterodling, om att odla när det är kallt, har kallvintern äntligen kommit till Skillnadens trädgård. I december månad har äntligen kylan och jag kan börja med en av mina stora favoritsysslor i trädgården: vintersådder. Vinterträdgård är så kul!

Häng med när jag visar dig runt i min frostnupna trädgård, tipsar om vad som kan göras precis nu och visar vad som hänt sedan sist.

 

 

För att se vad som passar att så i olika månader kan du läsa min Såkalender månad för månad där jag listar allt jag sår på olika platser under hela året.

 

Se och läs mer

Om du vill fördjupa dig i något annat av det jag lyfter fram i inslaget kanske du kan hitta mer inspiration här:

Vad är vintersådd?
Tio favoriter för vintersådd
Tips för superenkel vintersådd
Vintersådd av grönsaker i plastback
Så spenat på senhösten och vintern!
Glöm inte att vädra vinterodlingen
Att vattna vinterodlingen
Lär dig odla: Flytta in kål i växthus

 

Vill du se fler filmer om vinterodling har du hela sjuttio videor att välja mellan i min spellista  Vinterodling på Youtube. Här finns det många tips och råd om hur du förlänger odlingsåret både tidigt och sent på året!

För riktigt utförlig läsning hittar självklart också min bok Vinterodling - Skörda när det är kallt i webbutiken här på sajten.

 

Text & foto: Sara Bäckmo

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *